ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ & ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΤΑΟΛ» ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ακτίου- Βόνιτσας και συμμετέχει με εκπροσώπους του,  στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στα διόδια του Ακτίου, το Σάββατο 2-2-2019 στις 12 το μεσημέρι.

Εκφράζει τη συμπαράστασή του, στους χιλιάδες  μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που έχουν ξεσηκωθεί σε όλη τη χώρα διεκδικώντας ουσιαστικό εισόδημα για τις βιοποριστικές τους ανάγκες, υψηλότερες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα με ταυτόχρονη  μείωση του κόστους παραγωγής, ελάφρυνση της φορολογίας  και κατάργηση των χαρατσιών .

Ειδικότερα για τις περιοχές Βόνιτσας, Αγίου Νικολάου, Πλαγιάς και Περατιάς καταδικάζομε την απένταξή τους από το καθεστώς της εξισωτικής αποζημίωσης και απαιτούμε την άρση του μέτρου αυτού, γιατί αυτό θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στο αφανισμό των αγροτοκτηνοτρόφων των ανωτέρω περιοχών.

Τέλος απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις των αγροτών που αντιστέκονται στα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης και να καταργηθεί ο  αντιασφαλιστικός νόμος, ώστε οι συντάξεις να είναι αξιοπρεπείς και όχι εξαθλίωσης.

ΤΟ Δ.Σ