ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του Γ. Ν. Κέρκυρας  καταγγέλλει και καταδικάζει το γεγονός προπηλάκισης της Διευθύντριας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Λευκάδας από τον Διοικητή του νοσοκομείου.

Ο εκάστοτε Διοικητής κάθε νοσοκομείου είναι αυτός που έχει αναλάβει την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Η οποία εφαρμόζει κατά γράμμα τις εντολές τις ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου που απαιτούν μετασχηματισμό των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις με φτηνούς εργαζόμενους, οι οποίοι θα πληρώνονται από αυξημένες άμεσες και έμμεσες εισφορές των ασφαλισμένων και του λαού και όχι από το κράτος.

Για να επιτευχθεί ο παραπάνω σκοπός οι διοικήσεις των νοσοκομείων χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους προκειμένου να έχουν πειθήνιους και κατεσταλμένους εργαζομένους  που να μην αντιστέκονται και να μην διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας για αυτούς και καλύτερη παροχή υπηρεσιών για τους χρήστες υγείας.

Σε όποιον  εργαζόμενο αντιδρά  , αναδεικνύει τα προβλήματα και διεκδικεί προσπαθούν να τον φιμώσουν στοχοποιόντας τον, εκφοβίζοντας τον και απαξιώνοντάς τον.

Υπερασπιζόμαστε και συμπαραστεκόμαστε σε κάθε συνάδελφο που διεκδικεί και αγωνίζεται για τα δικαιώματα του και τα δικαιώματα των ασθενών. Επίσης είμαστε δίπλα στον αγώνα που δίνει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Λευκάδας για όλους τους παραπάνω λόγους.

Το Δ.Σ.

Κέρκυρα  Ιανουάριος 2019

Ε Ν Ω Σ Η   Ι Α Τ Ρ Ω Ν   Ν Ο Σ Ο Κ Ο Μ Ε Ι Ω Ν   Η Π Ε Ι Ρ Ο Υ (Ε.Ι.Ν.Η.)

Δ/νση Π.Γ.Ν.Ι.  (Λεωφόρος Πανεπιστημίου 45500)   ΦΑΞ :26510 40756 email:einh@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της ΕΙΝΗ για μια φορά  ακόμη καταγγέλλει τη συμπεριφορά του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας απέναντι στη μοναδική Νεφρολόγο γιατρό του νοσοκομείου.

Ένα νεφρολογικό τμήμα που εξυπηρετεί τις πιο ευπαθείς ομάδες ασθενών, που στήθηκε και λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο των γιατρών και τη άμεση συμπαράσταση του συλλόγου εργαζομένων.

Αντί λοιπόν να είναι δίπλα της να αναγνωρίζει και να αποδέχεται τα υπαρκτά προβλήματα της έλλειψης γιατρών και να προσπαθεί για την επίλυση τους,  αντί λοιπόν να την ευχαριστεί για την προσφορά της στο Νοσοκομείο και στους κατοίκους της Λευκάδας για μήνες αρνείται κατηγορηματικά να τη δεχτή στο γραφείο του, παρ’ όλες τις επανειλημμένες προσπάθειες της συγκεκριμένης ιατρού.

Αυτό σημαίνει άρνηση του ρόλου του ως Διοικητή του Νοσοκομείου. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να φθάσει σε σημείο με προσβλητικό τρόπο να την καλέσει σε απολογία και να τη διώξει πειθαρχικά γιατί τόλμησε να αναδείξει τα προβλήματα και να προσπαθήσει να τα συζητήσει μαζί του.

Αποτελεί εμπαιγμό προς τους συναδέλφους να κυνηγάει ένας διοικητής ολονύχτια συγκεκριμένους συναδέλφους, πολύ περισσότερο όταν εκείνοι για χρόνια υπηρετούν στο Νοσοκομείο κάνοντας υπερεργασία με αποτέλεσμα τη φθορά της Υγείας τους αφού λειτουργούν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες για τους ίδιους και τους ασθενείς.

Μας κάνει εντύπωση πως ένας διοικητής βρίσκει χρόνο να ’’κυνηγάει ’’ ολονύχτια τους γιατρούς αλλά δεν έχει χρόνο να συζητήσει τα  προβλήματα και αναθέτει στον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας  να λειτουργεί ’’αντ’ αυτού’’ δίνοντας εντέλλεσθε για να λειτουργήσει το συγκεκριμένο τμήμα στις 14/1/19 ενώ η συγκεκριμένη συνάδελφος είχε προτείνει ολοκληρωμένο πρόγραμμα εφημερίας και είχε ζήτησε εγγράφως να λάβει το νόμιμο ρεπό για την συγκεκριμένη ημέρα.

Αντί να συζητήσει τα προβλήματα του τμήματός της επιβάλλει τιμωρητικά νέα υπερεργασία με εντέλλεσθε του Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας , του οποίου ο ρόλος δεν είναι να εντέλει τους γιατρούς αλλά να συμμετέχει στη συζήτηση και τη λύση των προβλημάτων Ιατρικής στελέχωσης του Νοσοκομείου.

Η ΕΙΝΗ θα υπερασπιστεί κάθε συνάδελφο που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του και την υγεία των ασθενών που υπηρετεί

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

Να σταματήσει τώρα η πειθαρχική διαδικασία.

Το Δ.Σ. της ΕΙΝΗ