Με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Σεισμολογικής Επιτροπής (ESC) συναντήθηκε χθες (Πέμπτη), στο γραφείο του στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Θέμα της συζήτησης που αναπτύχθηκε ήταν η συνδιοργάνωση του 37ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Σεισμολογικής Επιτροπής (ESC),το Σεπτέμβριο του 2020, στην Κέρκυρα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Σεισμολογικής Επιτροπής (ESC),  Καθηγητής Σεισμολογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Νικόλαος Βούλγαρης , ο Ομότιμος Καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, (Πρόεδρος της πρώτης από τις έξι Επιτροπές, της Επιτροπής Σεισμικότητας, από το 1990 έως και το 2002), η Mantynieni Pairi Γραμματέας της (ESC), ο Stefano Parulai Γεν.Γραμμ. της (ESC), ο Sebastiano Damico, μέλος της ESC, ο Αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος (Φυσικοί Πόροι, Ενέργεια, Βιοτεχνία, Περιβάλλον, Χωροταξία, συγχρηματοδοτούμενα Δημόσια Έργα), Διονύσιος Τσούκας και η διοργανώτρια του επικείμενου Διεθνούς Συνεδρίου, Γεωργία Τσάτσου .

Στη συνδιοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Σεισμολογικής Επιτροπής (ESC 2020), που πέρυσι έλαβε χώρα στη Μάλτα, ενώ στην Ελλάδα, το τελευταίο πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη το 2008, συμμετέχουν το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το  Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.