Χαιρετίζουμε τον  μαζικό αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί   ενάντια στις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που οδηγεί  σε απολύσεις χιλιάδες εργαζόμενους εκπαιδευτικούς  που τους κλέβει  χρόνια προϋπηρεσίας,  απαξιώνει τα πτυχία τους  και ανακυκλώνει την ανεργία.

Ενώνουμε τη φωνή μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας,  για μαζικές προσλήψεις.

Εμείς, οι υγειονομικοί, εδώ και χρόνια δίνουμε τη μάχη μας για να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων  χωρίς όρους  & προϋποθέσεις. Ο αγώνας μας είναι ενιαίος και αφορά όλους τους εργαζόμενους, όλη την εργατική τάξη.

Απαιτούμε μόρφωση,   υγεία,  παιδεία  σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες  και  τις   απεριόριστες  δυνατότητες  της  εποχής μας !

Καταγγέλλουμε την αυταρχικότητα της κυβέρνησης και   το άγριο χτύπημα των δυνάμεων καταστολής στις δύο  απεργιακές   συγκεντρώσεις (Παρασκευή 11/1 και Δευτέρα 14/1)  χιλιάδων εκπαιδευτικών και φοιτητών, ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η καταστολή και ο αυταρχισμός είναι η κοινή όψη της αντεργατικής  πολιτικής όλων των κυβερνήσεων . Με τη βία και τη καταστολή προσπαθούν  να τρομοκρατήσουν , να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου ώστε να περάσουν  αναίμακτα τη βάρβαρη πολιτική τους.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα «μασήσουν» και θα φοβηθούν. Έπρεπε  να γνωρίζουν ότι τέτοιες πρακτικές πεισμώνουν και δυναμώνουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους  να καταδικάσουν τη πολιτική της κυβέρνησης και να συμμετέχουν στην Απεργία σε όλο το Δημόσιο την Πέμπτη 17/1 που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Αγωνιζόμαστε για :

  • Να αποσυρθεί το απαράδεκτο «σύστημα διορισμών», που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών συναδέλφων.
  • Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας.
  • Να γίνουν μαζικοί διορισμοί για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην Παιδεία, Υγεία, ΟΤΑ, κλπ.

 Το  Δ.Σ