ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν τα κρούσματα τρομοκρατίας, τραμπουκισμών, ακόμα και  βιαιοπραγίες σε εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους από τους εργοδότες τους, στον Ιδιωτικό Τομέα. Πολλά ήταν τα παραδείγματα τη χρονιά που πέρασε που είδαν το φως της δημοσιότητας. Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται για την κερδοφορία των μονοπωλίων εντείνει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Αυτή η κατάσταση δεν αφήνει εκτός τους εργαζόμενους και στο Δημόσιο Τομέα. Το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Λευκάδας καταγγέλλει προπηλακισμό ιατρού από το Διοικητή του νοσοκομείου επειδή διεκδίκησε τη βελτίωση της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δέχονται τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής  και στο χώρο της υγείας. Οι κατευθύνσεις της ΕΕ για την ιδιωτικοποίηση της υγείας που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στηρίζουν και τα υπόλοιπα κόμματα που έχουν οδηγήσει αυτή τη στιγμή στην εκρηκτική κατάσταση προβλημάτων που βιώνει το προσωπικό των νοσοκομείων, ασθενείς κλπ. Με αυτά τα προβλήματα έρχεται αντιμέτωπος οποισδήποτε χρειάζεται να φτάσει σε ένα νοσοκομείο, σε όλη τη χώρα, είτε για λόγους περίθαλψης, είτε για λόγους πρόληψης προκειμένου πχ να πραγματοποιήσει ιατρικές εξετάσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας πραγματοποίησε και πραγμματοποιεί κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες για το αυτονόητο δικαίωμα του λαού μας στην υγεία. Στηρίξε με κάθε τρόπο τις πρωτοβουλίες του Σωματείου των Εργαζομένων στο νοσοκομείο για διεκδίκηση δικαιωμάτων τόσο στα εργασιακά δικαιώματα, όσο και στην πάλη που έχει αναπτύξει για τη συνολικές διεκδικήσεις στο χώρο της υγείας και εκφράζουν το δικαίωμα της εργατικής τάξης για υγεία, δημόσια και δωρεάν. Σε αυτή την πορεία θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα τον αγώνα μας για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας με βάση τις λαϊκές ανάγκες αφού η ανάπτυξη της επιστήμης στη σύγχρονη εποχή το επιτρέπει!

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας καταδικάζει τον απαράδεκτο προπηλακισμό ιατρού από το Διοικητή του νοσοκομείου που έφτασε σε αυτό το το σημείο, υπερασπιζόμενος την πολιτική που έχει φέρει τη λειτουργία των νοσοκομείων σε αυτήν τη κατάντια!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, EMAIL: ergatlef@otenet.gr