ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Απάντηση στο Δελτίου τύπου του Διοικητή του νοσοκομείου για την καταγγελία του συλλόγου

Ο Διοικητής του νοσοκομείου αντί να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για την  διαχρονική και με αυταπάρνηση προσφορά της στο νοσοκομείο και την κοινωνία της Λευκάδας, αντί να της  ζητήσει  ένα μεγάλο συγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του, συνεχίζει να τη διώκει πειθαρχικά γιατί ΤΟΛΜΗΣΕ και ΤΟΛΜΑ  να αναδείξει τα προβλήματα και να  διεκδικήσει τις βέλτιστες προϋποθέσεις για την λειτουργία της ΜΤΝ (μόνιμες θέσεις ιατρών, με νέο σύγχρονο  εξοπλισμό για τις αυξημένες ανάγκες, υλικά κτλ).

Με τις επαναλαμβανόμενες   παρεμβάσεις της επί σειρά ετών  και τη διαρκή πίεση του σωματείου    (πχ παρεμβάσεις στην Διοίκηση, υπόμνημα στον Υπουργό και  επερώτηση στη Βουλή), ΠΕΤΥΧΑΜΕ, την προμήθεια 15 νέων μηχανημάτων αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε την προμήθεια κλινών με ζυγούς για τους κατακλιμένους, αιμοκαθαιρομένους ασθενείς. Ο αρνητικός συσχετισμός στο Δ.Σ του  νοσοκομείου, στάθηκε εμπόδιο στην υλοποίηση της πρότασης της συναδέλφου. ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, αν δεν αγωνιστείς και μια σειρά από έγγραφα και παρεμβάσεις το τεκμηριώνουν !!

Η διεκδικητική στάση  της Ιατρού και η αγωνιστική δράση του σωματείου, ΕΝΟΧΛΕΙ Διοίκηση, 6η ΥΠΕ και Υπουργείο  γι’ αυτό και επιχειρούν να μας συκοφαντήσουν και να μας απαξιώσουν, ώστε τελικά να σιωπήσουμε γιατί αποτελούμε ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ  !

Χωρίς ίχνος ντροπής ο Διοικητής  κομπάζει ότι ανανεώθηκε η σύμβαση του επικουρικού νεφρολόγου, τη στιγμή που καθημερινά απολύονται χιλιάδες συμβασιούχοι γιατροί και υγειονομικοί  που καλύπτουν πάγιες, μόνιμες και διαρκείς ανάγκες. Η πραγματική αλήθεια είναι ότι ο γιατρός μετά από 4 χρόνια διαρκής ομηρίας ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ στο τέλος του 2018 και ελλείψει άλλου γιατρού στη λίστα αναμονής των  επικουρικών  στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, επαναπροσλήφθηκε και   πάλι με ημερομηνία λήξης, χωρίς αυτό να αποτελεί οριστική λύση σε επίπεδο στελέχωσης της ΜΤΝ.

ΑΠΟΚΡΥΒΕΙ ο Διοικητής  το γεγονός, ότι ως ‘ιμάντας’ της «ψευτοαριστερής» κυβέρνησης του, εφαρμόζει κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου που απαιτούν μετασχηματισμό των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις, με ‘φτηνούς’ εργαζόμενους που   θα πληρώνονται από τις αυξημένες άμεσες και έμμεσες εισφορές των ασφαλισμένων και του λαού και όχι από το κράτος. Δηλαδή ΔΙΠΛΟΠΛΗΡΩΜΕΣ και ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ, σε ένα φτηνό σύστημα υγείας με υποτυπώδεις υπηρεσίες για τους πολλούς και περισσότερες για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

ΑΠΟΚΡΥΒΕΙ ότι η κυβέρνηση του ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ την κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία  επί τον ημερών της, κατά 50%  (65 εκ. επιπλέον μείωση φέτος) και  φόρτωσε τη λειτουργία των νοσοκομείων  στις πλάτες των ασφαλισμένων και των λαϊκών στρωμάτων !

Αναφορικά με τη μείωση του κόστους στα φίλτρα αιμοκάθαρσης  ΑΠΟΣΙΩΠΑ το γεγονός  ότι υλοποιεί τη  μνημονιακή δέσμευση για μείωση του κόστους στις προμήθειες υλικών στα νοσοκομεία διότι σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης που βίωσε η ελληνική οικονομία, το κράτος παρεμβαίνει μέσω της μείωσης αυτής, για να εξασφαλίσει χρήματα για το νέο κύκλο της καπιταλιστικής ανάπτυξης,  σε άλλους κλάδους της οικονομίας που ιεραρχεί το κεφάλαιο. Να μην ξεχνάμε επίσης πως το παρατηρητήριο τιμών ήταν έμπνευσης Λοβέρδου και ο θεσμός των επικουρικών ιατρών παγιώθηκε επί Άδωνη Γεωργιάδη. Αυτό δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την οργανική διασύνδεση της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης με τις προηγούμενες.

Τη μείωση αυτή, τις περισσότερες φορές την πληρώνουν οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι  με την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών πχ γενόσημα φάρμακα αμφιβόλου θεραπευτικής  αποτελεσματικότητας  και  με την μετακύληση  του κόστους στις πλάτες τους  !

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί  η μείωση της τιμής των φαρμάκων που όμως ποτέ δεν έφτασε στη τσέπη των ασθενών, με αποτέλεσμα να πληρώνουν συμμετοχή πάνω από 30% και πολλές φορές να φτάνει το τερατώδες ποσοστό του 80%, με τα 1000 φάρμακα και τις 700 εξετάσεις που τις πληρώνουν        εξ’ ολοκλήρου από την τσέπη τους, διότι η κυβέρνησή  του προστάτεψε τα κέρδη των επιχειρηματιών του κλάδου. Το γεγονός αυτό το αποδεικνύουν  τα υπερκέρδη  τους και μέσα στην κρίση !

Άρα  «ΟΤΙ   ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ   Η   ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΟΥ   ΠΗΓΑΙΝΕΙ   ΣΕ   ΑΥΤΟΥΣ  ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΕ   ΔΗΛΑΔΗ   ΤΟΥΣ   ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Και στο λαό που παράγει τα πάντα, πετάνε  ψίχουλα και επιδόματα πείνας !»

  • Απαιτούμε να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη της συναδέλφισσας Ιατρού ΤΩΡΑ.
  • Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε  κάθε  συνάδελφο που διεκδικεί και αγωνίζεται για τα δικαιώματα του και τα δικαιώματα  των ασθενών που συνθλίβονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Υ.Γ  Ο υπέρηχος του νοσοκομείου που είναι χαλασμένος εδώ και αρκετό καιρό μήπως θα φτιαχτεί  και αυτός μετά την ανάδειξή του προβλήματος από το σωματείο;

Το Δ.Σ

Ιανουάριος 2019

Σας στέλνουμε την αλληλογραφία ενδεικτικά μόνο του 2018 της Διευθύντριας ιατρού της ΜΤΝ που αποδεικνύουν τη διεκδικητική “ενοχλητική” στάση της για την οποία διώκεται.
καθώς και της συνεδρίασης που εγκρίθηκαν τα νέα μηχανήματα αλλά όχι τα κρεβάτια για τους κατακεκλιμένους αιμοκαθαιρομένους ασθενείς

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17η Έκτακτη/17-12-2018

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

ΘΕΜΑ 1ο

Στη Λευκάδα σήμερα Δευτέρα  17  Δεκεμβρίου   2018 και ώρα 11:00 π.μ. το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, που συγκροτήθηκε ύστερα απ’ τις αριθμ. Α2β/Γ.Π.οικ.:53919/14-7-2016 (Φ.Ε.Κ. ΥΟΔΔ 406/27-07-2016)  και Γ4β/Γ.Π.οικ67640/2018 (Φ.Ε.Κ. ΥΟΔΔ 717/03-12-2018) Αποφάσεις Υπουργείου Υγείας, και απαρτίζεται από τα παρακάτω διορισμένα μέλη:

  1. Μίχα Βησσαρίων, Διοικητή του Νοσοκομείου και Πρόεδρο του Συμβουλίου,
  2. Γαντζία Γεράσιμο, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου, με αναπληρωτή τον Ματαράγκα Ξενοφώντα.
  3. Περδικάρη Αθανάσιο, Μέλος του Συμβουλίου, με αναπληρωτή τον Χαλικιά Ευάγγελο.
  4. Κύρλα Κωνσταντίνο, Μέλος του Συμβουλίου, εκπρόσωπο του ιατρικού προσωπικού, με αναπληρωτή τον Ρόκκο Στυλιανό.
  5. Βεργίνη Χρήστο, Μέλος του Συμβουλίου εκπρόσωπο του λοιπού προσωπικού του

Νοσοκομείου, πλην των γιατρών του Ε.Σ.Υ., με αναπληρώτρια την Αρματά Δήμητρα

συνήλθε στα Γραφεία του Νοσοκομείου, ύστερα από Τηλεφωνική Πρόσκληση  του Προέδρου  του Δ.Σ.  και Διοικητή του Νοσοκομείου με παρόντες:

  1. Μίχα Βησσαρίων, Διοικητή του Νοσοκομείου και Πρόεδρο του Συμβουλίου,
  2. Γαντζία Γεράσιμο, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου
  3. Περδικάρη Αθανάσιο, Μέλος του Συμβουλίου
  4. Κύρλα Κωνσταντίνο, Μέλος του Συμβουλίου
  5. Βεργίνη Χρήστο, Μέλος του Συμβουλίου

Γραμματέας  του Συμβουλίου,  η Κακλαμάνη Νίκη   Υπάλληλος  ΤΕ Κλάδου Πληροφορικής του  Γ. Νοσοκομείου Λευκάδας.

Με την παρουσία των προαναφερόμενων μελών αφού διαπιστώθηκε απαρτία, αρχίζει η συζήτηση των  θεμάτων:

…………………………………………………………………………………………………….

 Θέμα 1ο :  Έγκριση προμήθειας Συμπληρωματικού Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού

Εισηγητής ο  Διοικητής  του Νοσοκομείου και Πρόεδρος  του Συμβουλίου κ. Μίχας Βησσαρίων.

O Εισηγητής καταθέτει στο Συμβούλιο την από 14-12-2018 Τεχνική έκθεση του κ. Ανωγιάτη Αθανασίου Προϊστάμενου Τμήματος Πληροφορικής  του Γ. Ν. Πρεβέζης ο οποίος διατέθηκε στο Γ. Ν. Λευκάδας προκειμένου να καλυφθούν υπηρεσιακές ανάγκες λόγω επικείμενης μετεγκατάστασής  του στο νέο Νοσοκομείο και ενημερώνει το Συμβούλιο ως εξής:

Μετά από έλεγχο της μελέτης εφαρμογής και επιτόπιο αυτοψία στο χώρο του νέου Νοσοκομείου από τον  κ. Ανωγιάτη Αθανάσιο διαπιστώθηκαν  τα ακόλουθα:

  1. Δεν έχουν συμπεριληφθεί στην υλοποίηση του έργου η προμήθεια Μηχανημάτων Αιμοκάθαρσης για την ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ του Νοσοκομείου και έχει γίνει πρόβλεψη για την προμήθεια εννέα (9 ) μόνο πολυθρονών αιμοκάθαρσης.

Αντιθέτως η υποδομή θέσεων αιμοκαθάρσης, που βρίσκονται σε φάση κατασκευής σήμερα στο νέο Νοσοκομείο Λευκάδας, περιλαμβάνει δεκαπέντε (15) θέσεις.

Σήμερα το Γ Ν Λευκάδας εξυπηρετεί σε μόνιμη βάση περί τους 27 ασθενείς και διαθέτει συνολικά 11 μηχανήματα αιμοκάθαρσης (7 ΑΚ-200S και 4 ΑΚ-200SU) τα οποία λόγω παλαιότητας και εντατικής χρήσης οδεύουν προς την περάτωση του ωφέλιμου χρόνου ζωής τους και αριθμητικά επαρκούν οριακά για τις σημερινές ανάγκες.

Δεδομένου πως στην περιοχή μας παρουσιάζεται συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών Νεφρικής κάθαρσης και πολλοί ασθενείς που πιθανόν θα εξυπηρετούντο από την Μονάδα του Γ Ν Λευκάδας αναγκάζονται να μετακινούνται σε Μονάδες των πλησιέστερων Νοσοκομείων  καθίσταται επιτακτική η προμήθεια δεκαπέντε (15) νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και έξι (6) πολυθρονών αιμοκάθαρσης που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νέου Νοσοκομείου και θα καταστήσουν λειτουργικές το σύνολο των θέσεων αιμοκαθάρσης που κατασκευάζονται.

Στη συνέχεια ακολουθεί ανάλυση της λειτουργίας της ΜΤΝ με την χρήση των υπο προμήθεια μηχανημάτων.

Για τη Μ.Τ.Ν. με 15 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, θεωρούμε ότι σε χρονική περίοδο ενός έτους (52 εβδομάδες) έχουμε πληρότητα 100% όταν (15-2) μηχανήματα είναι σε χρήση:

για έξι (6) ημέρες την εβδομάδα και καλύπτουν για κάθε ασθενή 2 συνεδρίες αιμοκάθαρσης εβδομαδιαίως για 52 εβδομάδες , δηλαδή όταν πραγματοποιούνται :

Δηλαδή η μέγιστη δυναμικότητα της ΜΤΝ του Γ. Ν. Λευκάδας (κάλυψη 100%) θα είναι:

13 Χ 2 Χ 6 Χ 52 = 8.112 νοσηλίες

Δεδομένου πως ο αριθμός αιμοκαθάρσεων για κάθε ασθενή ανα έτος είναι περίπου 150 προκύπτει με τα 15 μηχανήματα μέγιστος αριθμός ασθενών : 54. (ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΥΟ ΒΑΡΔΙΩΝ)

  1. Δεν έχει συμπεριληφθεί στην υλοποίηση του έργου η προμήθεια Συστήματος Δοκιμασίας Κόπωσης για το ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.

Δεδομένου πως η δοκιμασία κοπώσεως είναι μια απλή, αναίμακτη εξέταση, που συμβάλλει στη διάγνωση και παρακολούθηση της στεφανιαίας νόσου και το γεγονός πως είναι απαραίτητη εξέταση για την ολοκληρωμένη διαγνωστική λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής κρίνεται απαραίτητη η προμήθεια αντίστοιχου συστήματος.

  1. Δεν έχει συμπεριληφθεί στην υλοποίηση του έργου η προμήθεια Συστήματος Υπερηχογραφίας για το ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.

Δεδομένου πως το υπερηχοκαρδιογράφημα είναι μια ανώδυνη εξέταση που εκμεταλλεύεται τα ανακλώμενα από την καρδιά κύματα υπερήχων (ηχώ) για να δημιουργήσει μια εικόνα της καρδιάς και των μεγάλων αγγείων και το γεγονός πως είναι απαραίτητη εξέταση για την ολοκληρωμένη διαγνωστική λειτουργία της Κλινικής κρίνεται απαραίτητη η προμήθεια αντίστοιχου συστήματος.

Τέλος προτείνεται να εμπεριέχεται στην ανωτέρω προμήθεια κεφαλή για αγγεία και κεφαλή διοισοφάγιου υπέρηχου καρδιάς.

  1. Δεν έχει συμπεριληφθεί στην υλοποίηση του έργου η προμήθεια Ηλεκτροεγκεφαλογράφου  για το ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ Ε.Ι. του νέου Νοσοκομείου.

Η ηλεκτροεγκεφαλογραφία είναι εργαστηριακή ηλεκτροδιαγνωστική μέθοδος, που συνίσταται στην αναζήτηση, συλλογή, ενίσχυση και καταγραφή των βιοηλεκτρικών δυναμικών του εγκεφάλου, από το τριχωτό μέρος του κεφαλιού. Σκοπός της είναι η μελέτη των μεταβολών της εγκεφαλικής λειτουργίας, που οφείλονται σε διάφορα αίτια (οργανικά, φαρμακευτικά, ψυχολογικά, μεταβολικά). Δεδομένης της διαγνωστικής βαρύτητας που έχει το εν λόγω σύστημα για την ολοκληρωμένη λειτουργία του Ιατρείου, κρίνεται απαραίτητη η προμήθεια αντίστοιχου συστήματος.

  1. Παρότι έχει συμπεριληφθεί στην υλοποίηση του έργου η κατασκευή COMPUTER

ROOM Ή DATA CENTER, δεν έχει γίνει πρόβλεψη για εγκατάσταση σύγχρονου υπολογιστικού εξοπλισμού σε αυτό και δεδομένου πως οι αντίστοιχες υφιστάμενες υποδομές του Γ Ν Λευκάδας δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανές τόσο λόγω παλαιότητας  όσο και ασφάλειας να ανταποκριθούν στις νέες τεχνολογικές απαιτήσεις και προδιαγραφές ασφαλείας που θέτει ο Κανονισμός της ΕΕ 2016 / 679 / 27-4-2016 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες προμήθειας νέου εξοπλισμού ή να επιλεγεί η λύση της φιλοξενίας όλων των εφαρμογών και των πληροφοριακών συστημάτων του Νοσοκομείου στο Government Cloud (Κυβερνητικό Υπολογιστικό Νέφος ή G-Cloud).

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προχωρήσει η  αντικατάσταση  του  υπάρχοντος  εξοπλισμού  με την προμήθεια σύγχρονου, ο οποίος θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Νοσοκομείου σε βάθος  10ετίας, τουλάχιστον, σε όλα τα επίπεδα:

  1. Απόδοσης
  2. Πολυπλοκότητας
  3. Ευελιξίας
  4. Αναβάθμισης
  5. Συντήρησης
  6. Υψηλής διαθεσιμότητας

Για να ισχύσουν τα ανωτέρω, κρίνεται απαραίτητη η εγκατάσταση τουλάχιστον δύο (2)σύγχρονων εξυπηρετητών με μεγαλύτερη  υπολογιστική ισχύ και απόδοση, οι οποίες θα μπορούν να υποδεχθούν σύγχρονα λειτουργικά συστήματα ( Windows Server 2016) και βάσεις δεδομένων ( Oracle), ενώ βασική απαίτηση αποτελεί η εγγενής και πλήρης υποστήριξη εικονοποίησης ( virtualization ) σε συνδυασμό με την προμήθεια εξωτερικού αποθηκευτικού χώρου για τις αυξημένες ανάγκες αποθήκευσης δεδομένων που θα προκύψουν.

Ως εκ τούτου  ο Εισηγητής εισηγείται : Το Διοικητικό Συμβούλιο να αιτηθεί στο Υπουργείο Υγείας να ξεκινήσουν  άμεσα σε συνεργασία με την  εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» οι διαδικασίες για την προμήθεια  του παρακάτω συμπληρωματικού  Ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού:

  • Την προμήθεια δεκαπέντε (15) νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και έξι (6) πολυθρονών αιμοκάθαρσης που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νέου Νοσοκομείου.
  • Την προμήθεια ενός (1) Συστήματος Δοκιμασίας Κόπωσης για το ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.
  • Την προμήθεια ενός (1)  Συστήματος Υπερηχογραφίας με  κεφαλή για αγγεία και κεφαλή διοισοφάγιου υπέρηχου καρδιάς  για το ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.
  • Την προμήθεια ενός (1) Ηλεκτροεγκεφαλογράφου  για το ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ Ε.Ι. του νέου Νοσοκομείου.
  • Την προμήθεια τουλάχιστον δύο (2)σύγχρονων εξυπηρετητών με μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ και απόδοση, οι οποίες θα μπορούν να υποδεχθούν σύγχρονα λειτουργικά συστήματα ( Windows Server 2016) και βάσεις δεδομένων ( Oracle), -ενώ βασική απαίτηση αποτελεί η εγγενής και πλήρης υποστήριξη εικονοποίησης ( virtualization )- σε συνδυασμό με την προμήθεια εξωτερικού αποθηκευτικού χώρου για τις αυξημένες ανάγκες αποθήκευσης δεδομένων που θα προκύψουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού ενημερώθηκε για όλα τα παραπάνω και μετά από διαλογική συζήτηση :

Α) Ομόφωνα αποφασίζει και αιτείται   στο Υπουργείο Υγείας να ξεκινήσουν  άμεσα σε συνεργασία με την  εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» οι διαδικασίες για την προμήθεια  του παρακάτω συμπληρωματικού  Ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού :

  1. Δεκαπέντε (15) νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης
  2. Ενός (1) Συστήματος Δοκιμασίας Κόπωσης για το ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.
  3. Ενός (1)  Συστήματος Υπερηχογραφίας με  κεφαλή για αγγεία και κεφαλή διοισοφάγιου υπέρηχου καρδιάς  για το ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.
  4. Ενός (1) Ηλεκτροεγκεφαλογράφου   για το ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ Ε.Ι. του νέου Νοσοκομείου.
  5. Τουλάχιστον δύο (2)σύγχρονων εξυπηρετητών με μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ και απόδοση, οι οποίες θα μπορούν να υποδεχθούν σύγχρονα λειτουργικά συστήματα ( Windows Server 2016) και βάσεις δεδομένων ( Oracle), -ενώ βασική απαίτηση αποτελεί η εγγενής και πλήρης υποστήριξη εικονοποίησης ( virtualization )- σε συνδυασμό με την προμήθεια εξωτερικού αποθηκευτικού χώρου για τις αυξημένες ανάγκες αποθήκευσης δεδομένων που θα προκύψουν.

Β) Κατά πλειοψηφία αποφασίζει και αιτείται   στο Υπουργείο Υγείας την προμήθεια έξι (6) πολυθρόνων αιμοκάθαρσης που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νέου Νοσοκομείου.

Στη συγκεκριμένη απόφαση μειοψήφησαν ο κύριος Κύρλας Κων/νος και ο κύριος Βεργίνης Χρήστος διότι είχαν την άποψη -ύστερα από επικοινωνία τους με την Δ/ντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού-  ότι αντί για έξι (6) πολυθρόνες αιμοκάθαρσης θα πρέπει να προμηθευτούμε έξι (6) κρεβάτια αιμοκάθαρσης.

Αφού συντάχθηκε το Πρακτικό υπογράφεται:

Ο Διοικητής

 

ΜΙΧΑΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ

  Τα Μέλη

ΓΑΝΤΖΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΥΡΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

Η Γραμματέας

 

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ  NIKH

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗ ΜΤΝ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΜΤΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018 ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ 6Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΤΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2000 26 ΣΕΜΠΤΕΒΡΗ 2018 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΤΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2018 ΑΙΤΗΜΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΤΝ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 2018 ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΝΤΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΝΟΝΙΜΟΥ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΥ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018