Την ένταξη 21 νέων τουριστικών επιχειρήσεων, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», συνολικού προϋπολογισμού 6.963.044,69€, (με επιχορήγηση Δημόσιας δαπάνης 3.481.522,33€), υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος.

Οι επενδυτικές αυτές προτάσεις υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Δράσης «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων» με φορέα διαχείρισης την ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ, μετά από εκχώρηση της ΕΥΔ του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά» και την συνεισφορά των απαιτούμενων πόρων.

Πρόκειται για νέες τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχειακές μονάδες, επιπλωμένες κατοικίες και διαμερίσματα, κλπ) σε όλα τα Ιόνια νησιά οι οποίες επιχορηγούνται σε ποσοστό 50% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσής τους.

Η πράξη εντάσσεται στον Άξονα προτεραιότητας 1 – «Ενίσχυση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας με ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας & των ΤΠΕ» του Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.