ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Συνάδελφοι – σες,

Το Διοικητικό Συμβουλιο των Εργαζομένων στα ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα ενημερώνει τους εργαζόμενους , για να μην υπάρξει, όπως και πέρσι, πίεση από εργοδότες για να επιστρέφουν οι εργαζόμενοι το ποσό που τους κατέβαλαν για Δώρο Χριστουγέννων! ότι:

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου σε οποιοδήποτε εργοδότη, δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων.

Δεν επιτρέπεται και είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία, καθώς και η παραίτηση του εργαζόμενου από την αξίωση καταβολής του.

Συνεπώς δεν υποχρεούται κανείς να επιστρέψει τα χρήματα που καταβλήθηκαν για Δώρο Χριστουγέννων και καλούμε τους εργαζόμενους, όπου συμβαίνει, να το καταγγέλλουν στο σωματείο τους.

Μην τολμήσει κανένας εργοδότης να ζητήσει λεφτά των εργαζόμενου πίσω!

Η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους, υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.

Σε περίπτωση που το Δώρο Χριστουγέννων δεν καταβληθεί έγκαιρα, οι εργαζόμενοι να ενημερώσουν το σωματείο τους για να προβούν από κοινού στις προβλεπόμενες ενέργειες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972592323

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

11/12/2018