Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Η καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Ναυπακτιακός στα ματς με τον Τηλυκράτη συνεχίστηκε, καθώς η ομάδα της Αιτ/νίας έφυγε από την Λευκάδα με το “τρίποντο” (στα 11 εντός-εκτός ματς μεταξύ των δύο ο Ναυπακτιακός μετράει επτά νίκες). Ο εκπρόσωπος του νησιού στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής γνώρισε την δεύτερη ήττα του φέτος (και οι δύο εντός έδρας), αυτή την φορά πάνω στον καινούργιο αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου. Ο γηπεδούχος Τηλυκράτης εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών, σε ένα ματς που οι φίλαθλοί του περίμεναν να δουν μια ομάδα πολύ πιο έτοιμη και περισσότερο αποφασιστική.

Ο Τηλυκράτης ήταν καλύτερος στο πρώτο δεκάλεπτο όπου δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το γκολ, όμως το 0-1 στο 12′ άλλαξε τα δεδομένα και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ελέγξουν το ματς κερδίζοντας την μάχη του κέντρου. Μετά το 25′ παίχτηκε περισσότερο παιχνίδι κέντρου, χωρίς να υπάρξει η μεγάλη φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι με τις γραμμές τους σε απόσταση και τον Γεωργούση να παλαέυει αλλά να μην μπορεί να πάρει πάσες, δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Τηλυκράτης μπήκε με περισσότερη διάθεση έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε από το 34′. Από την μία η έλλειψη ηρεμίας των γηπεδούχων και από την άλλη η προσπάθεια του Ναυπακτιακού να μην παιχτεί παιχνίδι (κάτι που κατάφερε σε πολλές περιπτώσεις με αλλεπάλληλες καθυστερήσεις) ήταν κάποια από τα στοιχεία που έδωσαν στους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να φύγουν με τους τρεις βαθμούς. Μετά το 75′ ο Τηλυκράτης είχε τέσσερις καλές ευκαιρίες, που θα μπορούσαν να ήταν παραπάνω αν δεν υπήρχαν τα βεβιασμένα μακρινά σουτ.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

5′ Φάουλ του Γ. Καταγή, κεφαλιά του Ιασωνίδη ψηλά άουτ.

9′ Ο Γεωργούσης που κινήθηκε από δεξιά επέλεξε να σουτάρει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα και να μην πασάρει στον επερχόμενο Βασίλα που θα έβγαινε μόνος απέναντι από τον Ζέρβα.

12′ Ο Δημητρίου υπέπεσε σε φάουλ στον Γκασούκα. Οι φιλοξενούμενοι το εκτέλεσαν με πάσα και ο Γραμματικόπουλος με βολέ στο αριστερό “Γ” του Συνοδινού πέτυχε το 0-1.

15′ Ο Κωστής βρέθηκε σε θέση μέσα αριστερά, ωστόσο το πλασέ του σταμάτησε στον Συνοδινό που επιχείρησε έξοδο.

18′ Πανομοιότυπη φάση με αυτή του 9′. Αυτή την φορά ο Γεωργούσης πάσαρε στον Βασίλα, ωστόσο ο Καζανάς παρενεβλήθη και απομάκρυνε.

34′ Δεύτερη κίτρινη (για φάουλ) στον Γκασούκα που άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

45′ Απευθείας φάουλ του Γ. Καταγή, ο Ζέρβας απομάκρυνε.

50′ Ο Συνοδινός έπεσε στα πόδια του Κωστή και μπλόκαρε.

51′ Πλασέ του Μπαλογιάννη μπλόκαρε ο Ζέρβας.

53′ Ο Γεωργούσης εκτέλεσε φάουλ από θέση δεξιά, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία και ο Ζέρβας απομάκρυνε. Οι παίκτες του Τηλυκράτη που ήταν κοντά στην φάση ζήτησαν γκολ, ωστόσο ο βοηθός διαιτητή που είχε τον έλεγχο της περιοχής του Ναυπακτιακού έμεινε στην θέση του.

75′ Σουτ του Γεωργάκη αποκρούστηκε, ακολούθησε νέο σουτ του Μπαλογιάννη που κατέληξε άουτ.

84′ Ο Τόσκα σούταρε άουτ.

88′ Αλλεπάλληλα σουτ προς την εστία του Ζέρβα, με τους αμυντικούς να απομακρύνουν σε κόρνερ.

90’+ Ο Γεωργούσης με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ζέρβα.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Δ. Κονιδάρης): Συνοδινός, Πριόνας, Βασίλας (46′ Γεωργάκης), Δημητρίου, Ιασωνίδης, Σ. Καταγής (87 Χριστόφ), Μπουρδούβαλης (81′ Μπαλί), Τόσκα, Γεωργούσης, Γ. Καταγής, Μπαλογιάννης.

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ (Δ. Σκούνας): Ζέρβας, Καζανάς, Κοκώνης, Νικολακόπουλος, Θεοχάρης, Κέλυ, Κωστής, Γιαννόπουλος (75′ Κυριαζόπουλος), Γραμματικόπουλος (90′ Κοντογιάννης), Σαμπανέι (90′ Π. Γιαννόπουλος), Γκασούκας.

via lefkadasports.gr