Έχοντας στο πλευρό τους γονείς και τους καθηγητές τους οι μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων όλης της χώρας διαμαρτυρήθηκαν σήμερα ενάντια στο άρθρο 40 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που οδηγεί στην υποβάθμιση των μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών.

Εξοπλισμένα με ισχυρά «όπλα», την μουσική και τα όργανά τους και στην Λευκάδα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου πραγματοποίησαν μουσική πορεία ζητώντας την άμεση απόσυρση των άρθρων που, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «μας κόβουν τα φτερά και το δικαίωμα μας να ονειρευόμαστε» και επαναλαμβάνουν το διαρκές αίτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για θεσμοθέτηση πιστοποιήσεων στα αντικείμενα εκπαίδευσης.

Με συνθήματα όπως «Το σχέδιο τους είναι σχολεία μαγαζιά, με γονείς πελάτες και αμόρφωτα παιδιά! Το Μουσικό Σχολείο θα μείνει ανοιχτό, προσφέρει στον λαό μας τον πολιτισμό» οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας  δίνουν την δική τους απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης.

Η πορεία ξεκίνησε στο Διοικητήριο Λευκάδας και στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία όπου έπαιξε η Μπάντα του σχολείου και τραγούδησαν όλοι μαζί.  Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Ρόκκα Α. τόνισε πόσο σημαντικό είναι να καταλάβουμε πως στην Παιδεία δεν μπορεί όλα να τα βλέπουμε μόνο μέσα από το οικονομικό πρίσμα. Έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά για τον τρόπο που επέλεξαν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους και τα διαβεβαίωσε πως έχουν όλους τους γονείς δίπλα τους.

 

Στην πορεία για να στηρίξει το δίκαιο αίτημα των μαθητών η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κα Σκληρού, οι καθηγητές του σχολείου και ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κος Κονιδάρης ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές για την κόσμια παρουσία και διαμαρτυρία τους και τους διαβεβαίωσε πως έχουν όλη την σχολική κοινότητα μαζί τους.

Αξίζει να αναφερθούμε στον πραγματικά εντυπωσιακό τρόπο με τον οποίο επέλεξαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους, αυτό που κάνει αυτά τα παιδιά να ξεχωρίζουν είναι σίγουρα το ήθος και ο πολιτισμός που τα διακατέχει, παλεύουν με την μουσική και τα όργανα τους εναντία στην υποβάθμιση του σχολείου τους. Μια διαμαρτυρία η οποία μένει στις μνήμες γιατί αγγίζει τις καρδιές όσων τα άκουσαν.