Τις ενέργειες του υπουργείου Υγείας για την αξιοποίηση του παλαιού κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, μετά τη μεταφορά των υπηρεσιών στο νέο Νοσοκομείο προκειμένου να μην εγκαταλειφθεί και απαξιωθεί η υποδομή που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ζητεί να μάθει από τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής, «σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και παρά τις αναιτιολόγητες καθυστερήσεις και αναβολές, το νέο κτίριο του νοσοκομείου Λευκάδας πρόκειται να εγκαινιαστεί εν είδη προεκλογικής φιέστας τους επόμενους μήνες», γεγονός που σημαίνει ότι το παλαιό κτίριο θα παραμείνει κενό.

Ο κ. Καββαδάς υπενθυμίζει ότι σε πολλές περιπτώσεις στην Ελλάδα, δεν υπάρχει από την πολιτεία σχεδιασμός συντήρησης και αξιοποίησης των κρατικών κτηρίων που εκκενώνονται, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης –επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία- και συχνά να αποτελούν τόπο συγκέντρωσης για άσκηση παράνομων ή παράτυπων δραστηριοτήτων.

Μια τέτοιου είδους αντίστοιχη εγκατάλειψη και απαξίωση, όπως σημειώνει ο βουλευτής «είναι αδιανόητο να επιτρέψουμε για το κτίριο του νοσοκομείου Λευκάδας, το οποίο βρίσκεται μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης».

Ενημερώνει μάλιστα τον υπουργό ότι, έχει ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από φορείς για την αξιοποίηση του ακινήτου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης της Λευκάδας με επιστολή της προς την 6η Υ.ΠΕ, -η οποία κοινοποιήθηκε στον βουλευτή – αιτείται την παραχώρηση χώρων και εξοπλισμού για τις ανάγκες λειτουργίας νέων ειδικοτήτων στο δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας.

Ειδικότερα ο κ. Καββαδάς ερωτά τον υπουργό:

  1. Εάν έχει σχεδιαστεί η μελλοντική αξιοποίηση του κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας.
  2. Εάν στις προθέσεις του είναι να παραχωρηθεί το κτίριο σε φορείς που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και
  3. Εάν υπάρχει σχεδιασμός και οικονομική πρόβλεψη για την συντήρηση του κτιρίου μετά την εκκένωσή του, ώστε να μην απαξιωθεί.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ (1)