ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, EMAIL: ergatlef@otenet.gr

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/11/2018, ΩΡΑ 6 Μ.Μ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΜΗΝΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λευκάδας – Βόνιτσας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τους φοιτητές-σπουδαστές, μαθητές και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να πάρουν μέρος στην αγωνιστική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση για την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973, το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018, στις 6 μ.μ, στον Αγ. Μηνά.

Να τιμήσουμε αγωνιστικά την ηρωική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας στα στρατοδικεία, στις φυλακές, την αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια, που ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανοστήριχτης στρατιωτικοφασιστικής χούντας, με την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του ’73, στρέφονταν όχι μόνο κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, αλλά και κατά των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που στήριξαν την χούντα, την Τουρκική εισβολή και κατοχή μέχρι σήμερα του 40% του εδάφους της Κύπρου και ευθύνονται διαχρονικά για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το ματοκύλισμα λαών, την επαναχάραξη συνόρων και όλων των δεινών που φέρνει η δράση τους, προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

Αυτά τα ζητήματα είναι άκρως επίκαιρα και σήμερα, που η εργατική τάξη και η πλειοψηφία του λαού μας υποφέρει από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και τις βάρβαρες πολιτικές στήριξης του κεφαλαίου, που η κυβέρνηση μας εμπλέκει όλο και περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, με την συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σ’ αυτούς, με τη μετατροπή όλης της χώρας σε μια απέραντη Αμερικανονοατοική βάση, με την πληρωμή 4 δις. ευρώ ετησίως στο ΝΑΤΟ για να κάνει πόλεμο, μεγαλώνοντας του κινδύνους για το λαό μας και τους άλλους λαούς και όχι την ασφάλεια και την ειρήνη, όπως ψευδώς ισχυρίζεται.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, σήμερα βρίσκει το νόημα και τη συνέχειά της, στο δρόμο της εργατικής, λαϊκής πάλης και συμμαχίας, για την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών οικογενειών από την ανεργία, την φτώχεια, την φοροληστεία, την εξαθλίωση, την κρατική καταστολή, ενάντια στις αμερικανονατοικές βάσεις που είναι στη χώρα μας, ενάντια στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και τη συμμετοχή της χώρα μας σ’ αυτούς. Βρίσκει το νόημα και την συνέχεια στην εναντίωση και όχι στην στήριξη της εξουσίας του κεφαλαίου, της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ, στην σημερινή και σε κάθε άλλη αστική κυβέρνηση, στο πιο πιστό στήριγμα του συστήματος, την φασιστική Χρυσή Αυγή, στην πάλη για μια άλλη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προς όφελος του λαού, χωρίς εκμεταλλευτές, ανεργία, φτώχεια και πολέμους.

Απέναντι στους σχεδιασμούς Κυβέρνησης και κεφαλαίου οι εργαζόμενοι βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ