Επίσημο αίτημα προς τον ΦΟΔΣΑ 3ης διαχειριστικής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας να δεχθεί στον ΧΥΤΑ Παλαίρου 8.000-10.000 τόνους απορριμμάτων, για χρονική διάρκεια ενός έτους υπέβαλλε ο Δήμος Λευκάδας. Η ποσότητα αυτή θα είναι για ένα χρόνο, σύμφωνα με το αίτημα, προκειμένου να αντιμετωπίσει προσωρινά η Λευκάδα το οξύτατο πρόβλημα διάθεσης των απορριμμάτων της που έχει προκύψει εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στη χωματερή.

Μετα το αίτημα αυτό αναμένονται εξελίξεις και σίγουρα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ακτίου Βόνιτσας για λήψη θετικής ή αρνητικής απόφασης για την μεταφορά των απορριμμάτων της Λευκάδας στο ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ……

Στο μεταξύ ο αγωνιστής καθηγητής Κώστας Τριαντακωνσταντής με δήλωση του εξέφρασε την αντίθεσή του στη μεταφορά απορριμμάτων και είχε τονίσει κατηγορηματικά:    “-Όχι κ. Βλάχο, αγαπητοί γείτονες Λευκαδίτες δεν θα κάνουμε το τόπο μας χωματερή σας. Έχετε ένα ορεινό όγκο αρκετά μεγάλο. Λύση έχετε. Γιατί δεν την αξιοποιείτε; -Το συμφέρον μας το ξέρουμε καλύτερα από εσάς. Δεν έχετε μόνο εσείς τουρισμό, έχουμε και εμείς. Δεν είμαστε ανάλγητοι. Απλά είμαστε ρεαλιστές. Αγαπάμε το τόπο μας. Δεν έχουμε δικαίωμα αυτή την ομορφιά της φύσης βουνό-πεδιάδα- θάλασσα να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ως χωματερή.

Αν οι δικές μας Δημοτικές Αρχές διαχρονικά και σε βάθος χρόνου έκαναν αυτή τη τεράστια πολιτική νοησία της δημιουργίας και λειτουργίας του ΧΥΤΑ μέσα στη καρδιά του Δήμου μας, σε μία πύλη εισόδου-εξόδου της Δυτικής Ελλάδας, υπάρχουν κοινωνικές δυνάμεις που θα σταματήσουμε τη παραπέρα υποβάθμιση του τόπου μας. Καλώ το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη αν έχει πολιτικό ανάστημα να γίνει τοπικό δημοψήφισμα. Και ότι αποφασίσουμε θα το δεχτούμε όλοι..”

Επίσης η Δημοτική παράταξη «Πολίτες σε Δράση» Ακτίου–Βόνιτσας, σε ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook, μόλις έμαθε ότι ο Δήμος Λευκάδας υπέβαλε Αίτημα μεταφοράς των απορριμμάτων του στο ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ τόνισε: “-Κεραυνός εν αιθρία; -Όχι βέβαια, όχι μόνο γιατί ξανάγινε (σκουπίδια Αιγίου, Πύργου, κλπ) αλλά και επειδή η τοπική ειδησεογραφία αναφέρεται εδώ και μέρες για την φωτιά των σκουπιδιών της ΄Λευκάδας. Τι κάνουμε λοιπόν; -Ο Δήμος μας έχει οποιοδήποτε σχέδιο δράσης εκτός από τα όχι και τα ναι, και κυρίως τα όχι που είναι γνωστό πως γίνονται ναι;”… ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

via newsnowgr.com