ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Οι “επενδύσεις” και η “ανάπτυξη” έρχονται ή αλλιώς το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας επιταχύνεται

Όποιος Λευκαδίτης είχε την απορία τι είναι και που οδηγεί η ανάπτυξη που επαγγέλλονται η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση έχει τώρα τις απαντήσεις.

Το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 5/11 έλυσε όλες τις απορίες. Ολόκληρος ο κόλπος του Βλυχού, ένας κόλπος κλειστός και πανέμορφος, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να δοθεί με απ’ ευθείας ανάθεση η μελέτη για την κατασκευή μαρίνας στην εταιρεία “ENTERPRISE” με προοπτική την διάθεσή της σε ιδιωτικά μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα.

Παράλληλα η δημοτική αρχή, υλοποιώντας προφανώς κυβερνητικές υποδείξεις, προτείνει ο κόλπος του Βλυχού μαζί με δημόσιο χώρο πλησίον του δημαρχείου για κατασκευή ιδιωτικού παρκινγκ και χώρο για αγκυροβόλιο μεγάλων σκαφών που θα δημιουργήσει  στο Κάστρο να δοθούν στον μεγαλοεπιχειρηματία που θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία της υποθαλάσσιας ζεύξης του νησιού και όλα αυτά για πολλές δεκάδες χρόνια.

Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια. Υποθαλάσσια Ζεύξη με διόδια, μαρίνα στο κόλπο του Βλυχού, δημόσιος χώρος για ιδιωτικό παρκινγκ και μαρίνα θέση ελλιμενισμού μεγάλων κρουαζιερόπλοιων σκαφών. Όλα μαζί πακέτο στην εκμετάλλευση από  μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο.

Οι αρνητικές συνέπειες για το λαό της Λευκάδας θα είναι μεγάλες.

  • Ένα μόνιμο χαράτσι θα επιβληθεί σε Λευκαδίτες, γείτονες Αιτωλοακαρνάνες και άλλους αλλά και στους τουρίστες για να μπαινοβγαίνουν στη Λευκάδα, το οποίο για πολλούς θα είναι δυσβάσταχτο. Η υποβάθμιση του μεγάλου ιχθυοτροφείου είναι προφανής.
  • Μετά τον ολιγάρχη του Σκορπιού ένας νέος ολιγάρχης θα εγκατασταθεί στην Λευκάδα.
  • Όλα εκχωρούνται στο μεγάλο κεφάλαιο, επενδύσεις, κέρδη, μίζες και ο εργαζόμενος λαός στη γωνία. Εργάτες, υπάλληλοι, μικροεπαγγελματίες, αγρότες δεν πρόκειται να επωφεληθούν από αυτές τις εξελίξεις. Αντίθετα η πολιτική αυτή είναι η πολιτική που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφική οικονομική κρίση και σήμερα ή χώρα και η Λευκάδα συνεχίζουν την ίδια πορεία και μια νέα μεγάλη οικονομική κρίση προετοιμάζεται.

Η δημοτική αρχή και όσοι την ακολουθούν στις επιλογές της , μέσα από μεγάλες οβιδιακές  μεταμορφώσεις ,έφτασαν από υπερασπιστές του δημόσιου τομέα της οικονομίας να γίνουν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του μεγάλου κεφαλαίου. Ακολούθησε τις υποδείξεις της κυβέρνησης και του κόμματος στο οποίο ανήκει.

Έχει σημασία να σημειωθεί ότι σ’ αυτή την απόφαση υπέρ τάχθηκαν σχεδόν όλες οι δημοτικές παρατάξεις.

Ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν την απόφαση αυτή και αποτελούν φωτεινές εξαιρέσεις. Υπέρ τάχθηκαν επίσης τα κόμματα των μνημονίων, των επενδύσεων με κάθε τίμημα, του δόγματος «Ευρώπη και ξερό ψωμί», οι ντόπιοι υποτακτικοί των μεγάλων συμφερόντων , όσοι οσμίζονται μπίζνες και κέρδη από αυτή την “ανάπτυξη” καζίνο.

Το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί μόνο του να πάρει μια τόσο καίρια απόφαση, την απόφαση αυτή πρέπει να την πάρει, αφού πρώτα ενημερωθεί διεξοδικά μέσα από μια μεγάλη συζήτηση, ο λαός της Λευκάδας.