ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Στηρίζεται  από  το  Π.Α.ΜΕ.

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ   αταλάντευτα  για  σωματείο  όλων  των εργαζομένων  σε  ταξική   αγωνιστική    κατεύθυνση

Χαιρετίζουμε αγωνιστικά τους δεκάδες συναδέλφους οι οποίοι στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της Α.ΣΥ συμπαρατάχθηκαν ξεκάθαρα με την λογική της ολόπλευρης σύγκρουσης απέναντι σε κάθε κλίμα φόβου, απέναντι σε κάθε λογική που προτάσσει τον ατομικό δρόμο στην λύση των προβλημάτων, απέναντι σε αυτούς που κυβερνούν σήμερα και σε αυτούς που θα κυβερνήσουν αύριο, οι οποίοι δεν μας θέλουν στα πόδια τους και μας εξέλεξαν με ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΨΗΦΩΝ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ  ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Η Α.ΣΥ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ &  ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ του  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ αποτυπωθεί & στην κάλπη η ριζοσπαστική διάθεση της πλειοψηφίας των συναδέλφων για σωματείο – αποκούμπι,  που δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, σωματείο οργανωτή αγώνων νικηφόρων

Στερεώσαμε στη συνείδηση όλων, ένα βήμα ενότητας των υπαλλήλων στην υγεία. Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές των  214 εργαζόμενων (μόνιμων , επικουρικών, συμβασιούχων, ΟΑΕΔίτων)     δείχνει το τεράστιο αγώνα της Α.ΣΥ  στην κατεύθυνση της ενότητας όλων των εργαζομένων, όταν μάλιστα το 2014 μέσα στη δίνη της κρίσης δεν υπήρχε στο νοσοκομείο καν σωματείο και δεν ασχολούνταν κανείς με τα προβλήματα των εργαζομένων !!

Αυτό τους τρομάζει! Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. πρωτοστατούν σ’ αυτή την ενότητα εδώ και χρόνια, κόντρα στον παλιό και νέο  εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που μας θέλει διασπασμένους για να περνά ανεμπόδιστα η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων.

ΕΜΕΙΣ, ξεκαθαρίζουμε ότι παλεύουμε για την ενότητα όλων των εργαζόμενων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα  στην βάση των συμφερόντων μας και απέναντι σε κάθε λογική συναίνεσης με τις πολιτικές που διαχρονικά υπονομεύουν τόσο την ενότητα, όσο και τα λιγοστά μας δικαιώματα. Μόνο μια τέτοια ενότητα μπορεί να καταφέρει γερό χτύπημα στην εργοδοσία κρατική και ιδιωτική. Καμιά σχέση δεν έχουμε και δεν θέλουμε με αυτούς που επωφελούνται από αυτή την κατάσταση και αυτή την πολιτική που ισοπεδώνει τη ζωή μας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το επόμενο διάστημα θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις π.χ προσαρμογή της  λειτουργίας των νοσοκομείων στη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση,  μεταφορά  στο νέο νοσοκομείο -επιχείρηση  & άνοιγμα-ανάπτυξη τμημάτων με το υπάρχων λειψό προσωπικό, διεύρυνση των εργαζόμενων με ατομικές συμβάσεις, ενδουπηρεσιακές μετακινήσεις και διεύρυνση των αλλότριων καθηκόντων, εμβάθυνση της εμπορευματοποίησης της υγείας του λαού.

Γι’ αυτό και το διακύβευμα ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ είναι ένα: να ξεμπερδεύουν με κάθε αγωνιστική φωνή, με κάθε δράση αντίστασης  απέναντι στα μεγαθήρια των επιχειρηματιών της Υγείας & την πολιτική της ακόμη πιο βαθιάς εμπορευματοποίησης της.

Οι ψήφοι και η δράση των συναδέλφων που αντιστάθηκαν ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ θα γίνουν το επόμενο διάστημα μοχλός πίεσης για επίλυση άμεσων προβλημάτων:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΟΛΩΝ των κλάδων. Ενίσχυση των νοσηλευτικών τμημάτων και ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και των δομών πρωτοβάθμιας υγείας ΣΥΝΟΛΙΚΑ.
  • Επαρκή κονδύλια για τις ανάγκες του Νοσοκομείου, ΤΟΥ Κέντρου Ημέρας και ΤΟΥ Κ.Υ Βασιλικής.
  • Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας
  • ΑΝΑΚΤΗΣΗ των ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΤΩΡΑ!!!

Το επόμενο διάστημα η αγωνιστική ψήφος πρέπει να μετατραπεί σε μαζική ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στους  ΑΓΩΝΕΣ! Η λογική της «ανάθεσης» αγώνων σε κάποιους …αντιπροσώπους είναι αδιέξοδη. Διαφωνούμε με την αντίληψη της ανάθεσης  για την επίλυση των  οξύτατων προβλημάτων σε μια επόμενη… ..κυβέρνηση, τις επόμενες εθνικές εκλογές….. Δεν πρόκειται να μας σώσει κανένας «σωτήρας» αν δεν παλέψουμε εμείς οι ίδιοι για τη δική μας τη ζωή!

ΕΜΕΙΣ θα εξακολουθήσουμε να είμαστε μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων, αναδεικνύοντας προβλήματα, συσπειρώνοντας τους συναδέλφους χωρίς να φοβηθούμε την εργοδοσία & χωρίς συμβιβασμούς  θα συμβάλλουμε καθημερινά στην ανασύνταξη του κινήματος.

ΔΥΜΑΜΩΝΟΥΜΕ   τον   ΑΓΩΝΑ

για  τις  δικές μας  ανάγκες &  τις ανάγκες  των  ασθενών μας  που  ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ  στο  βωμό  της  ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ   των  ΛΙΓΩΝ