Θλίψη προκαλεί το γεγονός, πως τόσες μέρες τώρα, καίγονται και εισπνέονται από τους κατοίκους της, τα σκουπίδια, στην παράνομη χωματερή της πόλης της Λευκάδας  Είναι επίσης λυπηρό το γεγονός ότι σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα περισσότερα σχολεία της πόλης μας. Κάθε χρόνο γινόμαστε μάρτυρες μιας οπισθοδρομικής κατάστασης, της οποίας κανείς από τους υπεύθυνους δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Ας μην ξεχνάμε πως στην περιοχή εκτός από τα σχολεία βρίσκεται το ΚΤΕΛ το ΤΕΙ πολλές κατοικίες και ο καταυλισμός των Ρομά, τα παιδιά των οποίων είναι μέρος της σχολικής μας κοινότητας.

Η συνέχιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, υποβαθμίζει την καθημερινότητά και τις συνθήκες διαβίωσής μας, αποτελεί κίνδυνο για την υγεία όλων  και προκαλεί μεγάλες καταστροφές στον υδροφόρο ορίζοντα και την θαλάσσια περιοχή της Λευκάδας.

Ως εκπαιδευτικοί και ενεργοί πολίτες αυτής της πόλης δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε και για αυτό απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η χρήση της παράνομης χωματερής, να βρεθεί λύση σύμφωνη με την νομοθεσία προς όφελος των πολιτών, για τον χώρο συλλογής και επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Ως πότε θα εισπνέουμε τα αποκαΐδια του αυξανόμενου όγκου των απορριμμάτων σε μια τουριστική περιοχή, χωρίς υποδομές για την διαχείρισή τους;

 Ως πότε τα σκουπίδια θα πετιούνται ανεξέλεγκτα δίπλα στα σπίτια και στα σχολεία μας;

Φτάνει πια η κοροϊδία! Φτάνει πια η ανοχή!

Το Δ.Σ ΕΛΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ