Ανάστατη ολόκληρη η κοινωνία της Λευκάδας μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον σκουπιδότοπο των Αλυκών. Ο Δήμαρχος Λευκάδας είπε στην συνέχεια πως η φωτιά στη χωματερή είναι υπό έλεγχο και η ζωή συνεχίζεται νομίζει….

Σήμερα ήρθε αντιμέτωπος με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου οι οποίοι του ζήτησαν να εξηγήσει γιατί επικρατεί αυτή η κατάσταση και άκουσαν αυτά που ακούμε και εμείς εδώ και χρόνια, όχι μόνο από τον σημερινό Δήμαρχο αλλά και από τους προκάτοχούς του. Καθυστερούσαν οι μελέτες, το εργοστάσιο, η χρηματοδότηση, υπάρχει τώρα ένα μεταβατικό στάδιο και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις με το δεματοποιητή κλπ…

Αυτά που άκουσαν οι Γονείς και η ‘Ενωση Γονέων που βρεθήκαν μαζί του πρόσφατα: «Στα 4 χρόνια θητείας έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για επιχωματώσεις. Άμεση λύση όμως του προβλήματος δεν υπάρχει, διότι μέχρι την κατασκευή της μονάδας υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις …. προσωπικό όμως (οδηγοί – εργάτες καθαριότητας) δεν υπάρχει αλλά περιμένει τις νέες προσλήψεις (20 υπαλλήλους)»

Όσο για την δυσοσμία και τις τοξικές ουσίες που αναπνέουμε όλοι μαζί, μην  ανησυχήστε, δεν είναι επικίνδυνη η κατάσταση! Ο  Δήμαρχος καθησυχάζει πως  είναι σε επαφή  με το Πολυτεχνείο για την επικινδυνότητα, διότι η μεγάλη μάζα είναι επιχωματωμένη. Δεν υπάρχει  καύση, η μυρωδιά που αναδύεται είναι μόνο δυσοσμία κατά τις πρωινές μόνο ώρες, δεν καίγονται τα σκουπίδια γιατί διαφορετικά θα μύριζαν όλη την ημέρα. Αυτά……

Ο Δήμαρχος  προσπάθησε σήμερα να εξηγήσει-δικαιολογήσει την όλη κατάσταση και στους μαθητές , φαίνεται όμως πως τελικά το κλίμα θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα τοξικό!!

Αν ενδιαφέρεται πραγματικά κάποιος να μάθει τι γίνεται με τα σκουπίδια και γιατί βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το αδιέξοδο, αξίζει να διαβαστεί το παρακάτω ρεπορτάζ το οποίο σχεδόν προφητικό δημοσιεύτηκε με την φωτιά.

Όσο για κάποιους πολιτικούς παράγοντες οι οποίοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν προεκλογικά για άλλη μια φορά την κατάσταση ασχολίαστες οι τοποθετήσεις τους!

via “Τα Καλά Νέα”