Μια μαραθώνια προεκλογική περίοδος μας περιμένει και κανείς δεν ξέρει έτσι όπως διαμορφώνονται τα πράγματα ποιός θα καταφέρει να τερματίσει τελικά… Κάποιοι ξεκίνησαν από νωρίς το τρέξιμο και είναι πολύ πιθανό στα μέσα του αγώνα να μείνουν από καύσιμα. Άλλοι κρατάνε τις δυνάμεις τους και δεν εμφανίζονται καθόλου στο προεκλογικό σκηνικό ενώ θα είναι υποψήφιοι! Έχουμε και τους υποψηφίους που μια εμφανίζονται και μια χάνονται για να δημιουργούν εντυπώσεις μήπως καταφέρουν έτσι να επηρεάσουν κάποιες καταστάσεις υπέρ τους.

Μιας όμως και μιλάμε για μαραθώνια προεκλογική περίοδο επιβάλλεται οι υποψήφιοι να εκτιμήσουν καλά τις δυνάμεις τους. Θέλει καλή προπόνηση και ισορροπημένη διατροφή για να αποφεύγουν  τις απογευματινές και βραδινές προεκλογικές λιγούρες και θέλει βέβαια και καλό timing. Δεν υπάρχει λόγος για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, καλό είναι να μη  ξεχνούν οι όποιοι υποψήφιοι πως απευθύνονται σε πολίτες άκρως χορτασμένους από εξαγγελίες και υποσχέσεις, θέλει και λίγο κράτη…

Κ. Μητσοτάκης: «Κάντε λίγο υπομονή.»

Σύγχυση και όσον αφορά τις Δημοτικές εκλογές ή τουλάχιστον αυτό θέλουν να προωθούν κάποιοι. Με αφορμή τις δηλώσεις και το βίντεο που κυκλοφορεί σχετικά με το αν θα δώσει η ΝΔ στήριξη σε υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές διευκρινίζουμε τα εξής μιας και πρώτοι δημοσιεύσαμε πως υποψήφιος Δήμαρχος στην Λευκάδα με την στήριξη της ΝΔ θα είναι ο Θοδωρής Σολδάτος: Σε επικοινωνία που είχαμε με τους αρμόδιους της κεντρικής Διοίκησης της ΝΔ μας επιβεβαίωσαν άλλη μια φορά ότι πέρα από την στήριξη που εκφράζει ο πρόεδρος στους υποψηφίους Περιφερειάρχες θα ακολουθήσουν οι στηρίξεις στους υποψηφίους των πρωτευουσών των Νομών. Δηλαδή αναφορικά με τους Δήμους θα δοθούν στηρίξεις μόνο στις πρωτεύουσες των Νομών. Ο νοών νοείτω και όπως είπε πρόσφατα για το θέμα ο Κ. Μητσοτάκης: «Κάντε λίγο υπομονή.»

ΝΔ – νέο logo αλλά παλιά μυαλά και έλλειψη ενότητας…

Τι να το κάνεις το φρεσκάρισμα όταν δεν αγγίζει την ουσία. Νέα χρώματα, νέο λογότυπο, χαμόγελα και υποσχέσεις… Επιβάλλεται με τα όσα συμβαίνουν να πούμε δυο λόγια για τις υποψηφιότητες ειδικά στην ΝΔ. Αντί να ξεκαθαρίζει γίνεται όλο και πιο περίπλοκο το σκηνικό, ειδικά σε επίπεδο Περιφέρειας και τελικά μάλλον οδεύουν προς αυτογκόλ. Τοπικά τώρα,  ο ένας αγοράζει ότι ΜΜΕ μπορεί και ξεπουλιέται γιατί έτσι νομίζει ότι θα εξασφαλίσει την εκλογή του… Αυτές οι παλιές νοοτροπίες που έλεγαν πως θέλουν να ξεφορτωθούν κυρία μου, θυμάσαι…. Ο άλλος πάλι θα είναι υποψήφιος, αλλά το σκέφτεται κιόλας γιατί μπορεί να στηρίξει και αλλού τελικά λέει… Όσο για την περιβόητη ενότητα, στα… αζήτητα.

Η ΝΔ γεννά εσωκομματικούς αντάρτες

Φαίνεται πως κάποιες επιλογές του πρόεδρου της ΝΔ στην Περιφέρειά μας έχουν πυροδοτήσει διάσπαση και εκνευρισμό στο εκλογικό σώμα. Ήταν που θα γεννούσαν οι τοπικές κοινωνίες τους υποψηφίους τους, αλλά όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο ρεπορτάζ ο πρόεδρος μάλλον προτιμά σε κάποιες περιοχές την «εξωσωματική γονιμοποίηση» με αποτέλεσμα να γεννά εσωκομματικούς αντάρτες…