Με εξαιρετική επιτυχία υλοποιήθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου η κοινή εκδήλωση των Κοινωνικών Φορέων της Λευκάδας, αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας συνεργασίας και πολλαπλών συναντήσεων δικτύωσης μεταξύ των φορέων που έχουν δημόσιο χαρακτήρα και κοινωφελή σκοπό και δραστηριοποιούνται στον τόπο μας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου παρουσιάστηκε και διανεμήθηκε ο νέος «Οδηγός Κοινωνικών Φορέων Λευκάδας», ένα εργαλείο που ευελπιστούμε να γίνει απαραίτητο για τον κάθε πολίτη, αφού εκεί παρουσιάζεται αναλυτικά ολόκληρο το δίκτυο των κοινωνικών φορέων της Λευκάδας, ώστε να γνωρίζει ο καθένας ποια είναι η κατάλληλη κοινωνική δομή για να καλύψει τις τυχόν ανάγκες του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος & Ιθάκης  Θεόφιλος και σεβάσμιοι πατέρες, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος, ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Καββαδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαλικιάς, ο Αντιδήμαρχος-Πρόεδρος της ΔΕΠΟΚΑΛ και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Λευκάδας κ. Περδικάρης, η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης και Περιφερειακή σύμβουλος κα Κατωπόδη Λουκία,  μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, εκπρόσωποι από το χώρο της  εκπαίδευσης και πλήθος κόσμου.

Ο προσκεκλημένος ομιλητής κ. Σιδέρης, ψυχίατρος-ψυχαναλυτής και συγγραφέας, μάγεψε το κοινό με την ομιλία του, με τίτλο: «ΕΓΩ & ΕΜΕΙΣ: δεν παίζεις μόνο εσύ. Υπάρχουν κι άλλοι!». Παράλληλα και για να παρακολουθήσουν απερίσπαστα οι γονείς την εκδήλωση, υπήρχαν και δύο δράσεις για παιδιά: προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων και δημιουργικές δραστηριότητες από ειδικές παιδαγωγούς.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες: στο Κέντρο Πρόληψης Λευκάδας, που χρηματοδότησε την έκδοση του «Οδηγού Κοινωνικών Φορέων Λευκάδας» και κάλυψε τα έξοδα του καλεσμένου ομιλητή, στην Ι.Μ. Λευκάδας και Ιθάκης για την έκδοση της αφίσας της εκδήλωσης καθώς και για το δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του ομιλητή, στη ΔΕΠΟΚΑΛ του Δήμου Λευκάδας για το catering κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,  στο ΚΔΑΠ_ΜΕΑ της ΔΕΠΟΚΑΛ για την κάλυψη των υλικών που χρειάστηκαν για τις δραστηριότητες των μικρών παιδιών, στο Πνευματικό Κέντρο για την παραχώρηση των αιθουσών και φυσικά τις εθελόντριες από τους παιδικούς & βρεφικούς σταθμούς της ΔΕΠΟΚΑΛ αλλά και την Equal Society για τη φροντίδα των μικρών μας φίλων.

Τέλος, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους συνεργάτες-συναδέλφους που δούλεψαν ακούραστα για να γίνει πράξη η ιδέα αυτού του οδηγού, αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτής  της κοινής εκδήλωσης των Κοινωνικών Φορέων της Λευκάδας.

 

-«Δίαυλος» – Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Π.Ε. Λευκάδας

-Κέντρο Ημέρας Γεν. Νοσοκομείου Λευκάδας

-Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας Λευκάδας

-Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Λευκάδας

-ΚΔΑΠ ΜΕΑ Λευκάδας

-Πρόγραμμα θερινής απασχόλησης για παιδιά

-Προγράμματα «Άθληση για όλους»

-Κέντρο Νεότητας Ι.Μ. Λευκάδος και Ιθάκης

-Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις Ι. Μ. Λευκάδος & Ιθάκης «Η Φανερωμένη»

-Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Λευκάδας                          (πρώην Τμήμα Πρόνοιας)

-Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας

-Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λευκάδας

-Κοινωνικό Φαρμακείο & Κοινωνικό Συσσίτιο Δήμου Λευκάδας

-Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λευκάδας

-Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο

-Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

-Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) Δήμου Λευκάδας

-Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Λευκάδας

-«Οίκος Πρόνοιας Λευκάδος» (Γηροκομείο)