Η πολύμηνη διαδικασία για την εύρεση υποψηφίου ο οποίος θα πάρει και την πολυπόθητη στήριξη της ΝΔ έφτασε στο τέλος της. Η απόφαση βγήκε υπέρ του πρώην βουλευτή Λευκάδας Θ. Σολδάτου. Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες μας από συνεργάτες του προέδρου της  ΝΔ έτσι ο Θ. Σολδάτος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος για την Λευκάδα υποστηριζόμενος από την ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του κου Σολδάτου το ψηφοδέλτιο θα είναι πολυσυλλεκτικό και θα στελεχώνεται από υποψηφίους που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους. Οι ίδιες πήγες κατέστησαν σαφές ότι ο κος Σολδάτος έθεσε ως προϋπόθεση για την κάθοδο του ο συνδυασμός του να θεωρείται ανεξάρτητος υποστηριζόμενος από την ΝΔ και όχι καθαρά κομματικός. Έτσι είναι βέβαιο πως θα υπάρχει και μια ευρύτερη δυναμική. Εντός  Οκτωβρίου θα ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν τις Περιφέρειες και όλους τους Δήμους της χώρας στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2019.

Μένει να δούμε τώρα πως θα διαμορφωθεί/μεταλλαχθεί  και πως θα κινηθεί το πολίτικο σκηνικό γενικότερα στην Λευκάδα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Θ. Σολδάτου. Ένα είναι βέβαιο η προεκλογική περίοδος θα είναι μεγάλη εξίσου και το ενδιαφέρον…