Νέο γιατρό-οπλίτη για το Μεγανήσι ζητεί ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από τους υπουργούς Υγείας και Άμυνας

 Την άμεση τοποθέτηση νέου γιατρού-οπλίτη στο Μεγανήσι, ζητεί ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από τους υπουργούς Υγείας και Εθνικής Άμυνας, με αναφορά που κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο κ. Καββαδάς, με την αναφορά διαβιβάζει έγγραφο του Δημάρχου Μεγανησίου, στο οποίο σημειώνεται ότι η θητεία του οπλίτη-γιατρού που υπηρετεί στο νησί, βάσει του Ν. 4361/2016, ολοκληρώνεται στα τέλη Νοεμβρίου 2018, ζητώντας την έναρξη των διαδικασιών για την άμεση τοποθέτηση νέου γιατρού-οπλίτη.

Ο βουλευτής υπενθυμίζει το πρόβλημα με την υποστελέχωση ιατρικού προσωπικού στο νησί, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή οι ανάγκες καλύπτονται από έναν γενικό γιατρό, ενώ οι δύο αγροτικοί γιατροί που υποχρεούται η Πολιτεία να παρέχει στους κάτοικους του Μεγανησίου, έχουν αποσπαστεί στο ΓΝ Λευκάδας.

Ως εκ τούτου καταλήγει ο κ. Καββαδάς «είναι κρίσιμο όπως εξεταστεί άμεσα η  τοποθέτηση νέου οπλίτη-γιατρού στο νησί, βάσει των ρυθμίσεων της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 4361/2016, προκειμένου να μην υπάρχει έλλειψη ιατρικού προσωπικού και να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων σε ιατρικές υπηρεσίες».

Για να είτε την αναφορά πατήστε εδώ anafora bouleyti lefkadas oplitis giatros