Η απάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στην επιστολή της ανεξαρτητοποίησης των  συμβούλων από τη Ζάκυνθο, Νίκο Ποταμίτη και ο Τζώρτζη Συγούρο, από το συνδυασμό της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, «ΑΝΑΣΑ»

Την απάντησή του στην επιστολή της ανεξαρτητοποίησης των συμβούλων, από τη Ζάκυνθο, Νίκο Ποταμίτη και ο Τζώρτζη Συγούρο, από το συνδυασμό της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, «ΑΝ.Α.Σ.Α», έδωσε σήμερα κατά τη διεξαγωγή του εκτάκτου Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και  επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ», Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Συγκεκριμένα ο κ. Γαλιατσάτος ανέφερε:

«Ευχαριστώ τους δύο συναδέλφους και συναγωνιστές για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας στην μεγάλη πορεία της ΑΝ.Α.Σ.Α.

Η αλήθεια είναι ότι η συνύπαρξη σε μια συλλογικότητα ,όπως η ΑΝ.Α.Σ.Α, όταν υπάρχουν διαφορετικά πολιτικά σχέδια, δεν είναι εύκολη και απαιτεί συζητήσεις, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Η φράση των δύο συναδέλφων που υπάρχει στο κείμενο τους ότι «η ανακοίνωση των Αυτοδιοικητικών εκλογών δυναμίτισε το “θολό τοπίο” και επέτεινε το αδιέξοδο», αυτές οι λίγες λέξεις εξηγούν κατά τη γνώμη μου και τη δική τους πρωτοβουλία αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Η παράταξη «ΑΝ.Α.Σ.Α.» προσπάθησε στο μέτρο του δυνατού, με τις δυσκολίες που έχει η νησιωτικότητα, να λειτουργήσει τη δημοκρατία ,να λειτουργήσει τη συλλογικότητα.

ΔΕΝ  έθεσε στο αρχείο καμιά πρόταση συναδέλφου ΠΟΤΕ και αξιοποίησε την προσφορά και τη διαθεσιμότητα όλων των μελών στο βαθμό που αυτή υπήρχε.

Υπερασπίστηκε τη διαφορετική άποψη και την πολιτική της αυτονομία, σε κάθε περίπτωση και με κάθε ευκαιρία και είναι υπερήφανη για αυτό.

Η «ΑΝ.Α.Σ.Α.» θα συνεχίσει την πορεία της, βασιζόμενη στις ίδιες ιδέες της συγκρότησης της και στοχεύοντας στην υπηρέτηση των πολιτών των Ιονίων Νήσων και ιδιαίτερα των μη προνομιούχων.

Τέλος η «ΑΝ.Α.Σ.Α.» θα συνεχίσει να προβάλει με σταθερή προσήλωση, την ηθική πλευρά της πολιτικής ως κυρίαρχο στοιχείο, μιας φιλολαϊκής παρουσίας στην Αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία.