Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

** Η στιγμή για την πρώτη σέντρα της σεζόν στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας πλησιάζει (Σαββατοκύριακο 22-23/9/18). Δεκαέξι θα είναι και φέτος οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στον “μαραθώνιο” των 30 αγωνιστικών.

** Δέκα είναι οι ομάδες που ανανέωσαν την συμμετοχή τους στην κατηγορία, δύο έρχονται από την Γ’ Εθνική και τέσσερις από την Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Π-Λ.

** Ο Ερμής Καναλίου που είχε δικαίωμα συμμετοχής επέλεξε την Β’ Κατηγορία, έτσι στην πρώτη τη τάξει κατηγορία επέστρεψε και η ΑΕ Σαμψούντας.

** Ο ΠΑΣ Θύελλα (από το Μοναστηράκι Αιτ/νίας) θα λάβει για πρώτη φορά μέρος στην Α’ ΕΠΣ Π-Λ, ενώ επιστρέφουν σε αυτή ο Εθνικός Φιλιππιάδας και ο Αετός Αγιάς. Η τελευταία συμμετοχή των δύο στην μεγάλη κατηγορία καταγράφεται την σεζόν 2002-2003. Την σεζόν εκείνη ο μεν πρώτος κέρδισε την άνοδο, ο δε δεύτερος υποβιβάστηκε.

** Έως και την 4η αγωνιστική τα ματς θα γίνονται Σάββατο και Κυριακή (τέσσερα κάθε ημέρα), ενώ μόλις τρεις είναι οι αγωνιστικές του πρώτου γύρου που θα δούμε όλα τα ματς να διεξάγονται την ίδια ημέρα (δύο Σάββατα και μία Τετάρτη).

** Πόσες ομάδες ερίζουν για το κουμάντο; Παραπάνω από δύο θα υποστηρίξει κάποιος. Όποιος, όμως, προσπαθήσει να τοποθετήσει τις ομάδες σε μία σειρά με βάσει τις πιθανότητες που έχει η κάθε μία για τον τίτλο, θεωρείται δεδομένο ότι θα ξεκινήσει από τον ΠΑΣ Πρέβεζα που έχασε το περυσινό πρωτάθλημα στο νήμα.

** Απόλλων Πάργας και Θρίαμβος Λούρου ενισχύθηκαν και φέρονται αποφασισμένοι να κυνηγήσουν μέχρι τελικής πτώσης την ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλου. Το ίδιο πρόκειται να πράξουν και οι υποβιβασμένοι από την Γ’ Εθνική Παλλευκάδιος και Εθνικό Φιλιππιάδας. Οι δύο τελευταίοι βέβαια πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα, μεταβατική γι’ αυτούς περίοδο, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

** Υπάρχουν και οι ομάδες που θα είναι δύσκολο “καρύδι” για κάθε τους αντίπαλο. Το αν θα βρεθούν στην… πρώτη ταχύτητα του βαθμολογικού πίνακα ή θα μείνουν θεατές στην “μάχη” για τον θρόνο, θα εξαρτηθεί από την διάρκεια στην απόδοσή τους και φυσικά από την πίστη τους για την έκπληξη.

** Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως ελπίζουμε να δούμε ένα πρωτάθλημα που θα τραβήξει το ενδιαφέρον των φιλάθλων όχι μόνο για την βαθμολογική του εξέλιξη, αλλά και για την ποιότητα του ποδοσφαίρου που θα παιχτεί.