Κάτι καινούργιο, κάτι πολύ δημιουργικό και μοναδικό θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες στην Λευκάδα! Eνα δημιουργικό στέκι για παιδιά, ιδίως για τις ηλικίες Δημοτικού & Γυμνασίου, καθώς είναι γνωστό ότι υπάρχει έλλειψη.

Ένα νέο σχολείο το οποίο δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη και μεράκι με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές με τον πιο σύγχρονο και διαπαιδαγωγικό τρόπο την αγγλική γλώσσα. Στόχος ήταν και επιτεύχθηκε να δημιουργηθεί μια φιλόξενη εκπαιδευτική γωνιά που θα βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν & να αγαπήσουν την Αγγλική Γλώσσα δίνοντας έμφαση σε πιο εναλλακτικούς, δημιουργικούς και πρωτοποριακούς τρόπους εκμάθησης.

Το “Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας & Εναλλακτικών Δράσεων” αποτελεί χώρο γνώσης, δημιουργίας και χαράς! Θα υπάρχουν τμήματα για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα.

Εκπαιδευτική Πλατφόρμα “English Attack”

Για πρώτη φορά στην Λευκάδα μαθητές θα έχουν πρόσβαση στην πρωτοποριακή εκπαιδευτική πλατφόρμα “English Attack”, μία ενδιαφέρουσα & πρωτοποριακή προσέγγιση στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας.
Οι μαθητές έχουν την δυνατότητα μέσω ασκήσεων οι οποίες βασίζονται σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ειδήσεις, video clips να βελτιώσουν την γνώση τους με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Workshops / Εργαστήρια

Κατά την διάρκεια του σχολικού έτους θα διοργανώνονται στον χώρο διάφορα εργαστήρια στα πλαίσια μιας πιο βιωματικής εκμάθησης της γλώσσας! Workshops τα οποία θα προσφέρουν κίνητρο στους μαθητές ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην μαθησιακή διαδικασία.

– Ενίσχυση Δεξιοτήτων όπως Writing, Speaking, Listening, etc

– Supplementary Grammar Course

– Εισαγωγή στην Αγγλική & Αμερικανική Λογοτεχνία (το workshop θα ολοκληρώνεται με την παρουσίαση σχετικών projects των μαθητών)

– Puppet Theatre

– Drama Activities

Οι μαθητές θα μελετούν με συνεργατικό τρόπο ζητήματα, τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με την καθημερινότητα τους! Στόχος η ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως συνεργασία, επικοινωνία και κριτική σκέψη. Έτσι αυξάνεται το ενδιαφέρον των μαθητών και προκύπτει αποτελεσματικότερη μάθηση.

Πλεονεκτήματα ενός blog:
Ο μαθητής πρέπει να διαβάσει, να γράψει, να απαντήσει, να εντοπίσει & να αναλύσει την πληροφορία, να αξιολογήσει και να σκεφτεί.
Γίνεται καλύτερος αναγνώστης & εξασκεί με ευχάριστο τρόπο όλες τις δεξιότητες στην ξένη γλώσσα.

Weekend Fun

Θα οργανώνονται βραδιές κινηματογράφου για μικρούς και μεγάλους συμβάλλοντας στην εξάσκηση της γλώσσας αλλά ταυτόχρονα και στην ψυχαγωγία των παιδιών.

Επιπλέον θα δημιουργηθούν διάφορες “γωνιές δραστηριοτήτων” όπως:

  • Επιτραπέζια παιχνίδια αγγλικά & ελληνικά
  • Σκάκι
  • Ποδοσφαιράκι
  • Ζωγραφική
  • Ξύλινες κατασκευές
  • Εκπαιδευτικές κατασκευές ( όπως το πρώτο μου Πλανητάριο, Μικροσκόπιο, Ρομποτική, κ.α )
  • Αερογράφος για ζωγραφική
  • 3D puzzles
  • Κουκλοθέατρο/Μαριονέττες
  • Λέσχη Ανάγνωσης

Θεματικά πάρτυ

Ο χώρος θα διατίθεται για διάφορα θεματικά πάρτυ. Παιχνίδια, κατασκευές, χορός, face painting και πολλά αλλά!

Μαρία Μουζάκη

English Language Centre

Λόρδου Βύρωνα, Λευκάδα

Τηλ.: 6944714743

Email: mouzaki@gmail.com