Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Το ματς της Κυριακής με αντίπαλο τον Αήττητο Σπάτων δεν είναι το πρώτο του Τηλυκράτη που θα γίνει στη Πρέβεζα. Η ομάδα της Λευκάδας είχε χρησιμοποιήσει το Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας άλλες δύο φορές ως γηπεδούχος. Η πρώτη λόγω εργασιών αντικατάστασης μέρους του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου της πόλης, ήταν σε αγώνα πρωταθλήματος (Περιφερειακό πρωτάθλημα) στις 2 Οκτωβρίου 2005 με αντίπαλο τη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας. Ο Τηλυκράτης του Αποστόλη Γεωργαλή (τότε προπονητής με παίκτη της ομάδας τον νυν προπονητή Τάκη Κονιδάρη) είχε ηττηθεί με 3-0 από την ομάδα της Θεσπρωτίας που είχε στον πάγκο της τον νυν τεχνικό του Απόλλωνα Πάργας, Γιώργο Μουστάκα.

Η δεύτερη φορά τα τελευταία δεκατρία χρόνια που ο Τηλυκράτης έπαιξε ως γηπεδούχος στο Στάδιο Πρέβεζας, ήταν στις 24 Οκτωβρίου 2012, όταν υποδέχτηκε την Καβάλα σε ματς Κυπέλλου (η φωτό είναι από εκείνο το ματς). Οι εργασίες στα αποδυτήρια του Σταδίου δεν είχαν επιτρέψει την διεξαγωγή εκείνου του ματς στη Λευκάδα. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι Τηλυκράτης και Καβάλα είχαν μείνει στο 0-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση, ενώ στα πέναλτι είχε επικρατήσει η Καβάλα με 5-3.

Την Κυριακή (16/9/18) ο Τηλυκράτης επιστρέφει στην Πρέβεζα. Αυτή την φορά για το Κύπελλο Ελλάδας και την διεκδίκηση της πρόκρισης στην φάση των ομίλων. Μένει να δούμε αν η ομάδα της Λευκάδας θα έχει την τύχη των προηγούμενων αναμετρήσεων που έπαιξε εκεί ως γηπεδούχος λόγω έργων στην έδρα της. Ευχή όλων φυσικά στον Τηλυκράτη, αυτή η προσπάθεια να είναι η… τρίτη και φαρμακερή.