« Ο κ. Τσίπρας πέρασε στην Ιστορία με την αδιάφορη ομιλία του, που περιείχε γλυκανάλατα στερεότυπα, ή αλλιώς υπνωτικά συνείδησης σε μια σιδηρόφρακτη πόλη με 5.5οο αστυνομικούς». Η έκθεση του ΟΟΣΑ αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αφού επιβεβαιώνει ότι επέβαλε τους περισσότερους φόρους παγκοσμίως τη διετία 2015-2016.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση και ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει πιο εξειδικευμένα στη ΔΕΘ ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεσμεύτηκε ήδη να προχωρήσει στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τη μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στη φορολογία φυσικών προσώπων για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ από το 22% στο 9%. Επιπλέον στη μείωση του φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% και τη μείωση της φορολογίας στα μερίσματα από το 15% στο 5%.
Ειδικά για τη μείωση εισφορών από το 20% στο 15% για τις εισφορές για την κύρια σύνταξη οι αλλαγές είναι επιτακτικές αφού το ασφαλιστικό σύστημα με την αντιμεταρρύθμιση Κατρούγκαλου δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των συντάξεων. Η Νέα Δημοκρατία επιμένει σ’ αυτό όχι μόνο γιατί θα αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων, αλλά και θα μειώσει το κόστος της εργασίας μιας επιχείρησης. Πέρα όμως από τη μείωση των εισφορών η Νέα Δημοκρατία επιμένει στην ανάγκη ενός δεύτερου πυλώνα , το κομμάτι της συμπληρωματικής σύνταξης για όλους τους νέους ασφαλισμένους. Με υποχρεωτικές εισφορές της τάξης του 7% σε προσωπικό αποταμιευτικό λογαριασμό τον έλεγχο του οποίου θα έχει ο ίδιος ο ασφαλισμένος.
Επενδύουμε στο αύριο της χώρας, ενώ η Κυβέρνηση φυγομαχεί.

Επενδύουμε στην Ελλάδα των έργων, της ενότητας και της προόδου, ενώ η Κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση και το διχασμό.

Δίνουμε προτεραιότητα στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας και σχεδιάζουμε μαζί της την επόμενη ημέρα. Ζητάμε από τους πολίτες να συμπορευθούμε σε μια προσπάθεια αναγέννησης της πατρίδας μας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση. Αξίζουμε καλύτερα!

Γραφείο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Λευκάδος