Χτύπησε το πρώτο κουδούνι της χρονιάς μετά τις καλοκαιρινές διακοπές σε όλα τα σχολεία της Λευκάδας. Με χαρά και ανυπομονησία εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές βρέθηκαν από νωρίς στους σχολικούς χώρους να ξεκινήσουν το πρωί της Τρίτης με τον καθιερωμένο αγιασμό την νέα σχολική χρονιά.

Παρουσία του Δημάρχου Λευκάδας κ. Δρακονταειδή, του Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας κ Γκαμπρέλα, του Διευθυντή Μουσικού Σχολείου κου Κονιδάρη και του εκπαιδευτικού προσωπικού η τελετή του Αγιασμού πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο από τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ Θεόφιλο.

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στα παιδιά καλή και δημιουργική χρονιά δίνοντάς τους τις πατρικές του συμβουλές και ευχές. Κάλεσε τους μαθητές να αξιοποιήσουν τα χαρίσματά τους για το κοινό καλό και από του γονείς και εκπαιδευτικούς πολύ σωστά ζήτησε πρώτοι από όλους να δίνουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά.

Επίκαιρη όσο ποτέ και η συμβουλή του τα παιδιά να ζουν μια αληθινή ζωή και όχι μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα. Στριμωγμένα πίσω από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή την οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου, διαλυμένα από το αλκοόλ και τις κάθε λογής εξαρτησιογόνες συνήθειες. Τα παιδιά να διαλέγουν τα θετικά στην ζωή που οικοδομούν την προσωπικότητα σε στερεές βάσεις και τα βοηθούν να κινηθούν ανοδικά. Μια φορά μοναχά ζεις, φτάνει ο τρόπος που διαλέγει ο άνθρωπος να έχει πραγματική αξία.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας στο σύντομο χαιρετισμό του εστίασε σε τρεις σημαντικές συμβουλές για τα παιδιά: Nα θέτουν στόχους στην ζωή τους, γιατί  χωρίς στόχους δεν πετυχαίνουμε. Nα έχουν μέτρο στην ζωή τους και επειδή πολλές φορές στην ζωή πέφτουμε, αυτό που έχει πραγματική αξία είναι να έχουμε το κουράγιο να ξανασηκωθούμε.

Με όλα τα κενά να έχουν καλυφθεί και την διαβεβαίωση ότι φέτος θα είναι μια καλύτερη χρονιά ο Διευθυντής  Β/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας κ. Γκαμπρέλας ευχήθηκε με την σειρά του στα παιδιά. «Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και αισιοδοξίας γιατί ξεκίνα μια νέα σχολική χρονιά. Θα είναι μια καλή χρονιά φέτος με λιγότερο άγχος πιστεύει ο κ. Γκαμπρέλας και βάσιμα το ελπίζει αυτό αφού τα αυτονόητα του παρελθόντος λύνονται σιγά σιγά. Διαβεβαίωσε πως όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό στην γενική Παιδεία και στην ειδική αγωγή βρίσκεται στα σχολεία, όσον αφορά το Μουσικό Σχολείο απομένουν να καλυφθούν οι μουσικές ειδικότητες.

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κος Κονιδάρης καλωσόρισε τα παιδιά με ένα πολύ ωραίο και σύντομο ταξίδι στην ιστορία της εκπαίδευσης. 4000 χρόνια πίσω τα ταξίδεψε στις όχθες του Τίγρη και Ευφράτη ποταμού και το πως μάθαιναν ανά τους αιώνες τα παιδιά γράμματα για να καταλήξει στην σημερινή σύγχρονη κοινωνία και τα δικά μας παιδιά. «Η ιστορία με την Παιδεία καλά κρατεί εδώ και 4000 χρόνια και θα κρατεί όσο θα υπάρχει ανθρώπινος πολιτισμός που ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο.»

Ευχαριστημένος  έδειξε ο κος Κονιδάρης γιατί όλοι στηρίζουν με την παρουσία τους το Μουσικό Σχολείο. Οι γονείς που λαχταρούν να βλέπουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν, η Τοπική Αυτοδιοίκηση που στηρίζει το Μουσικό Σχολείο, το ίδιο η τοπική εκκλησία και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης . «Είμαστε όλοι εδώ για μια καλή και παραγωγική χρονιά!»

Σχεδόν το σύνολο των κενών έχει καλυφθεί, ενώ τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους μας διαβεβαίωσε ο κος Κονιδάρης μετά τον αγιασμό σε μια σύντομη τοποθέτηση. Το σχολείο είναι έτοιμο και φέτος ειδικά φαίνεται πως συντείνουν όλες οι προϋποθέσεις ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά. Λείπουν μόνο οι καθηγητές μουσικών ειδικοτήτων, οι οποίοι θα έρθουν στο σχολείο σύντομα. Πέρα από την παρουσία των εκπαιδευτικών ο κος Κονιδάρης τόνισε πως το σχολείο έχει ανάγκη τους γονείς, είναι σημαντικό να υπάρχει μια καλή συνεργασία και συνεννόηση. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση  Γονέων και εκεί θα μιλήσουμε αναλυτικά για όλα.

Κλείνοντας  θα θέλαμε να αναφερθούμε σε ένα θέμα που μας έχει τεθεί επανειλημμένα και αφορά την διάβαση πεζών μπροστά στο Μουσικό Σχολείο. Χρειάζεται ειδική σηματοδότηση διότι σε αυτό τον δρόμο οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα και αγνοούν την διάβαση και το γεγονός ότι υπάρχει σχολείο στην περιοχή. Προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να εισέρχονται και να αποχωρούν από το σχολείο με μεγαλύτερη ασφάλεια, οι υπεύθυνοι ας το φροντίσουν και εμείς θα επανέλθουμε.

Εμείς να ευχηθούμε καλή και προπάντων δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους.