Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Το έργο της αντικατάστασης του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου της πόλης ξεκίνησε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας αρχικά με ξήρανση και στην συνέχεια με την μεταφορά του κατεστραμένου χόρτου εκτός αγωνιστικού χώρου. Το πρώτο αίτημα των ομάδων της πόλης για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου έργου κατατέθηκε προ αρκετών ετών, ωστόσο η χρονική στιγμή έναρξης των εργασιών προκάλεσε νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ Τηλυκράτη και Δήμου. Κι αυτό γιατί ο πρωταθλητής του 3ου ομίλου της περυσινής Γ’ Εθνικής, καλείται σε λίγες ημέρες (Κυριακή 16/9) να δώσει ως γηπεδούχος ματς για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο ομάδα Β’ Εθνικής. Οι άνθρωποι του Τηλυκράτη που αναζητούν πλέον γήπεδο για να τους φιλοξενήσει, υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να γίνει μετάθεση έναρξης των εργασιών για κάποιες ημέρες αργότερα, ώστε να μην χαθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζεται (λόγω του αγώνα Κυπέλλου) για μια καλή οικονομική “ανάσα”. Ο υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού του Δήμου, Σπύρος Πολίτης, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε το άρθρο εκείνο της προκήρυξης του Κυπέλλου που λέει ότι για την 3η φάση του θεσμού θα πρέπει να δηλωθεί ως έδρα γήπεδο προδιαγραφών Football League (που δεν είναι το Στάδιο Λευκάδας), δικαιολογώντας έτσι τον χρόνο έναρξης των εργασιών.

Σε τέτοια γήπεδα θα παίξουν

Η απαίτηση της διοίκησης του Τηλυκράτη είναι πέρα ως πέρα δικαιολογημένη, αφού αυτή όπως και κάθε άλλη διοίκηση, σε τούτη την δύσκολη οικονομική συγκυρία αναζητά τρόπους αύξησης των εσόδων της για να βγάλει την σεζόν. Από την άλλη, με βάσει την προκήρυξη, σωστή είναι και η εξήγηση που δίνει ο υπεύθυνος από πλευράς Δήμου. Ποιος, όμως, μπορεί να πει στην διοίκηση του Τηλυκράτη ότι διεκδικεί κάτι που δεν δικαιούται, όταν κι άλλες ομάδες του δικού της επιπέδου θα φιλοξενήσουν σωματεία της Β’ Εθνικής σε γήπεδα που δεν πληρούν κι αυτά τις προδιαγραφές που ορίζει ο Κανονισμός Γηπέδων για την Ασφάλεια και Προστασία των αγώνων; Στον Τηλυκράτη δεν επετράπει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την διεξαγωγή του αγώνα στην φυσική έδρα του, κι αυτό από μόνο του είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει ποικίλλες συζητήσεις.

Εκτός Λευκάδας

Τα έργα στα γήπεδα του Νομού αναγκάζουν τον Τηλυκράτη να παίξει το ματς Κυπέλλου της 16ης Σεπτεμβρίου μακριά από την Λευκάδα. Μετά από διαβουλεύσεις δόθηκε το “ok” για την χρήση του Δημ. Σταδίου Πρέβεζας (στο τραπέζι είχε “πέσει” και το γήπεδο Καναλακίου), οπότε το ματς της 3ης φάσης του θεσμού με αντίπαλο ομάδα της Β’ Εθνικής που θα έχει γηπεδούχο τον Τηλυκράτη, θα γίνει εκτός νησιού. Για τα ματς πρωταθλήματος που θα γίνουν εκτός Δημοτικού Σταδίου Λευκάδας, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθούν στο Νυδρί (εάν και εφόσον ολοκληρωθούν εγκαίρως οι εργασίες αλλαγής χλοοτάπητα που πραγματοποιούνται και σε αυτό το γήπεδο).