Σε πρόσφατο άρθρο αναφερθήκαμε στις υποψηφιότητες που αφορούν τις επερχόμενες αυτοδιοικητηκές εκλογές τον Μάιο 2019. Πολλά είναι τα ονόματα που παίζουν και ας μην αναφερθήκαμε ακόμα αναλυτικά σε όλα. Απίστευτα σενάρια και ονόματα ακούμε να θέλουν να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο. Πραγματικά αναρωτιέται κανείς….

Όσον αφορά την ΝΔ 5 είναι τα πρόσωπα σύμφωνα με δήλωση του πρόεδρου της ΝΟΔΕ κου Μπουρδάρα τα οποία έχουν δηλώσει κάποιο ενδιαφέρον, δεν υπάρχει όμως ακόμα κάτι επίσημο. Παρ’ όλ’ αυτά 2 είναι τα πρόσωπα στην ΝΔ που μονοπωλούν το ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σ. Σκιαδαρέσης και ο πρώην βουλευτής Θ. Σολδάτος. Και οι δυο βρίσκονται σε διαδικασία σύστασης ψηφοδελτίων, γεγονός που έχει δημιουργήσει μια σύγχυση στο χώρο της ΝΔ με το ερώτημα να αιωρείται ποιος από τους δυο θα επικρατήσει να πάρει έστω και άτυπα το χρίσμα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ να μας εξηγήσει τι συμβαίνει ο ίδιος έδωσε έμφαση στην ενότητα παρά τις εσωτερικές αναταραχές. Όλοι μαζί θα στηρίξουμε όποιον και να επιλεγεί μας είπε. “Μετά από χρόνια το κόμμα μας στην Λευκάδα είναι ενωμένο και αυτό σκοπεύω να διατηρήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Η ΝΔ είναι σε τροχιά αυτοδυναμίας και έτοιμη για τις εκλογές. Δεν έχω ακόμα κάτι να σας ανακοινώσω, αυτό που μπορώ να πω είναι πως όλοι μαζί θα δουλέψουμε για την νίκη.”

Και ενώ λοιπόν ο πρόεδρος μηλά για ενότητα ο Σ. Σκιαδαρέσης αιφνιδίασε άπαντες και έριξε το γάντι! Με ανακοίνωσή του δηλώνει την υποψηφιότητα του στις επερχόμενες εκλογές και μάλιστα ανεξάρτητος! «Η αναμέτρηση στις δημοτικές εκλογές για το Δήμο της Λευκάδας δεν θα γίνει ανάμεσα σε κόμματα. Θα αναμετρηθεί το παλιό με το νέο.»

Η πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις αυξάνεται μετά από αυτή την αιφνιδιαστική κίνηση του Σ. Σκιαδαρέση. Μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν οι υπόλοιποι, μπορεί βέβαια να άνοιξε και τον δρόμο…..

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ : Η αναμέτρηση στις δημοτικές εκλογές δεν θα γίνει ανάμεσα σε κόμματα. Θα αναμετρηθούν το παλιό με το νέο, αυτοί που έχουν ιδέες και προτάσεις για το μέλλον με αυτούς που έχουν μόνο παρελθόν.’’

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Το τελευταίο διάστημα σε δημοσιεύματα και αναρτήσεις για τις δημοτικές εκλογές, γίνεται αναφορά στο όνομά μου.

Η Λευκάδα είναι ο τόπος που ζω και εργάζομαι. Το ενδιαφέρον μου για τη Λευκάδα δεν είναι συγκυριακό, δε συνδέεται με χρίσματα και συναλλαγές στο παρασκήνιο.

Αντίθετα είναι μόνιμο και διαρκές, συνδέεται με μια νέα και ολοκληρωμένη πρόταση για τη Λευκάδα του 2023, που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς.

Όλοι μας έχουμε συγκεκριμένες ιδεολογικές και πολιτικές αναφορές. Έχουμε όμως και κάτι πολύ πιο δυνατό που μας ενώνει: τη Λευκάδα μας, που πρέπει επιτέλους να απαλλαγεί από τα πρόσωπα και τις πρακτικές του χθες, να δώσει μια καθαρή και ισχυρή εντολή σε νέους και δημιουργικούς ανθρώπους που θα αλλάξουν το νησί μας.

Είναι σαφές ότι στις δημοτικές εκλογές δεν επιλέγουμε κόμματα και κυβέρνηση. Ψηφίζουμε για τη Λευκάδα, για το τόπο μας.

Η αναμέτρηση στις δημοτικές εκλογές για το Δήμο της Λευκάδας δεν θα γίνει ανάμεσα σε κόμματα.

Θα αναμετρηθεί το παλιό με το νέο.

Θα αναμετρηθούν αυτοί που έχουν προτάσεις για το μέλλον με αυτούς που έχουν μόνο παρελθόν.

Εγώ έχω επιλέξει να μιλάω μόνο για το μέλλον και να απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες της Λευκάδας’’.