Η Λευκάδα έχει το δικό της αστέρι στον αθλητισμό! Δυο συνεντεύξεις της αθλήτριας Κορίνα Πολίτη στο dikaiosinisimera.gr – 24press.gr

Παρά τις αντιξοότητες… Χαϊδάρι και Αθλητισμός πάνε μαζί

Μπορεί οι αθλητικοί χώροι που έχει σήμερα η πόλη του Χαϊδαρίου να δυσκολεύουν τους αθλητές του , η ψυχή τους όμως πάει μπροστά μαζί με τις αθλητικές επιδόσεις τους.
Το καλοκαίρι έκλεισε με ρεκόρ από την τετράδα γυναικών που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο με την συμμετοχή της αθλήτριας Κορίνας Πολίτη που προπονείται στον Γ.Σ Χαϊδαρίου υπό την επίβλεψη του Γιώργου Νούτση.
Η ομάδα των γυναικών τερμάτισε σε 44.48 και πήρε την 14 η θέση στο σύνολο την ώρα που για πρώτη φορά στην σεζόν η ομάδα κατέβηκε τα 45.00 στην σκυτάλη 4Χ100.
Η Κορίνα Πολίτη μία από τις τέσσερις αθλήτριες ζει στο Χαϊδάρι τα τελευταία 5 χρόνια και κατέχει το ρεκόρ στις νεανίδες στα 100 μέτρα από το 2012. Κατάγεται από την Λευκάδα και τα τελευταία 5 χρόνια ζει και προπονείται στο Χαϊδάρι.
Η ίδια έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις τις στο παρελθόν πώς οι συνθήκες τωνεγκαταστάσεων της πόλης μας δεν είναι οι καταλληλότερες τονίζοντας ότι λείπει μια αίθουσα με βάρη για τους αθλητές , όπως και μια κλειστή αίθουσα με ταρτάν για τις χειμερινές προπονήσεις .
Να σημειώσουμε ότι η Κορίνα Πολίτη πριν ένα μήνα έκανε περήφανη την πόλη μας με δύο χάλκινα μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας και 2 ατομικά ρεκόρ στα 100 και στα 200 μέτρα.
Ευχόμαστε τα αιτήματα της να εισακουστούν από τον δήμο Χαϊδαρίου που σίγουρα θέλει να κρατήσει τους αθλητές του στην πόλη μας.

Η Κορίνα Πολίτη γεννήθηκε στη Λευκάδα πριν από 22 χρόνια. Στο Χαϊδάρι ζει τα τελευταία πέντε χρόνια. Προπονείται στον Γ. Σ. Χαϊδαρίου υπό την επίβλεψη του Γιώργου Νούτση.

Αγωνίζεται στα 100 και στα 200 μέτρα. Παράλληλα είναι φοιτήτρια στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2017 κατέλαβε τη 2η θέση στα 200μ. Στο Πανελλήνιο Νέων Γυναικών πήρε τα χρυσά μετάλλια τόσο στα 100 όσο και στα 200 μέτρα!

Το 12:08 που έτρεξε τα 100μ. το 2012, αποτελεί μια από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών στις νεανίδες.
Στους διασυλλογικούς αγώνες πριν μερικές εβδομάδες κέρδισε εύκολα την πρώτη θέση στα 100μ. με χρόνο 11,97.

Στη διεθνή αθλητική συνάντηση στα Χανιά πήρε την Τρίτη θέση στα 100μ. με 11,95.
Τα ατομικά της ρεκόρ 11,94 στα 100μ. και 24,32 200μ.
Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας 4Χ100μ. Γυναικών.

Κορίνα, ποιο είναι το δυνατό σου αγώνισμα τα 100 ή τα 200;

Θεωρώ ότι είναι τα 200μ. γιατί δεν είμαι τόσο δυνατή στα πρώτα 100μ. και έχω το πλεονέκτημα να αναπτύσσω και να διατηρώ την ταχύτητά μου στα τελευταία 100μ.
Το 2017 ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για σένα. Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2018;
Στόχος αρχικά κάθε χρονιά είναι να βελτιώνω τα ρεκόρ μου. Η προηγούμενη χρονιά μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχω με την εθνική ομάδα στα 4Χ100. Ελπίζω να κυλίσει έτσι η χρονιά ώστε οι χρόνοι μου να είναι τέτοιοι που θα επιτρέψουν τη συμμετοχή μου στην εθνική ομάδα.

Πως κρίνεις γενικά το επίπεδο που υπάρχει στην Ελλάδα, στα σπριντ γυναικών; Υπάρχει ανταγωνισμός;

Ανταγωνισμός υπάρχει και κάθε χρονιά γίνεται υψηλότερος. Υπάρχουν αρκετές κοπέλες σε υψηλό επίπεδο αλλά αυτό είναι που μου δίνει το κίνητρο να προσπαθώ ακόμη περισσότερο και την ευκαιρία να υπάρχει η δυνατότητα της δημιουργίας μιας ισχυρής ομάδας στα 4Χ100 γυναικών.

Από πόσο μικρή ασχολείσαι με τον στίβο;

Η Κορίνα Πολίτη με τον προπονητή της Γιώργο Νούτση

Ξεκίνησα από την παιδική ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να συμμετέχει σε αγώνες δημοτικών σχολείων. Ο στίβος μπήκε για τα καλά στη ζωή μου από το 2012 και μετά.

Στη μέχρι τώρα καριέρα σου ποια είναι καλύτερη σου στιγμή;

Δύσκολα θα μπορέσω να ξεχωρίσω κάποια στιγμή. Σαν διάκριση θα έλεγα την 1η θέση στα 200μ. στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα εφήβων / νεανίδων το 2014. Ως επίδοση το 11,94 στα 100μ. που έκανα πέρυσι στα Βενιζέλεια.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να φύγεις στο εξωτερικό;

Η αλήθεια είναι πως έχω σκεφτεί να συνέχιζα τις σπουδές μου στο εξωτερικό παράλληλα με τον στίβο. Θα το έκανα αρχικά για να προωθήσω τις σπουδές μου αλλά και μελλοντικά για μια καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Θα εξαρτηθεί από την πορεία μου τα επόμενα δύο χρόνια στο στίβο.

Πως είναι οι συνθήκες προπόνησης στο Αθλητικό Κέντρο του Δάσους; Πως είναι οι εγκαταστάσεις; Τι είναι αυτό που θα διευκόλυνε τις προπονήσεις σου;

Θα έλεγα ότι για έναν αθλητή υψηλού επιπέδου οι συνθήκες των εγκαταστάσεων δεν είναι και οι καταλληλότερες. Τον τελευταίο χρόνο γίνονται προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών και ευελπιστούμε σε ακόμη περισσότερες ενέργειες. Μας λείπει μια αίθουσα με βάρη και γιατί όχι μία κλειστή αίθουσα με ταρτάν που θα μπορούσαμε να κάνουμε τις προπονήσεις μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Επίσης καλό θα ήταν να είχαμε τα δικά μας αποδυτήρια.

Οι αθλητές του στίβου στην Ελλάδα, πιστεύεις ότι είναι «αδικημένοι» όσων αφορά τόσο την προβολή τους όσο και τις απολαβές τους σε σχέση με αθλητές άλλων αθλημάτων;

Οι αθλητές του στίβου έχουν λιγότερη προβολή σε σχέση με άλλους αθλητές. Αυτό ίσως συμβαίνει γιατί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν προβάλουν τον κλασικό αθλητισμό και υπάρχει ένα μεγάλο μέρος των ελλήνων φιλάθλων που επιλέγει να παρακολουθεί αθλήματα που θεωρεί περισσότερο θεαματικά από το στίβο. Οι αθλητές στον στίβο που έχουν ικανοποιητικές χρηματικές απολαβές είναι ελάχιστοι. Είναι μόνο αυτοί που έχουν «περάσει» τα ελληνικά σύνορα και έχουν μεγάλες διακρίσεις στο εξωτερικό. Ο κόπος, οι προσπάθειες και ο χρόνος που έχει αφιερώσει στο στάδιο ένας αθλητής του στίβου δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πενιχρές υλικές απολαβές που μπορεί να έχει.

Πόσο μεγάλη θα ήταν η ώθηση που θα έδινε στην καριέρα σου η υποστήριξη από κάποιον χορηγό;

Αναμφίβολα η υποστήριξη από κάποιον χορηγό θα έκανε πιο εύκολη την προετοιμασία μου και ίσως θα με έφερνε πιο κοντά στους στόχους μου. Θα μπορούσα καθημερινά να δουλεύω στην προπόνηση χωρίς να σκέφτομαι τα διάφορα οικονομικά θέματα που έχουν να κάνουν με την προετοιμασία μου. Ωστόσο δεν θα ήθελα να βάλω τον εαυτό μου στη διαδικασία να σκεφτώ ότι βρίσκομαι σε μειονεκτική θέση σε σχέση με άλλες αθλήτριες. Προσπαθώ πάντα να κάνω τις προπονήσεις μου αποβάλλοντας κάθε αρνητική σκέψη που μπορεί να με απομακρύνει από τους στόχους μου.

Ποιος αθλητής είναι το ίνδαλμά σου;

Θαυμάζω ως αθλητή τον Περικλή Ιακωβάκη γιατί πέραν από τη φανταστική αθλητική πορεία που έχει χαράξει στον ελληνικό στίβο είναι ένας άνθρωπος με σημαντική προσωπικότητα που μπορεί να εμπνεύσει κάθε νέο αθλητή.

Εκτός από αθλήτρια είσαι και φοιτήτρια στα ΤΕΦΑΑ. Περιέγραψε μας πως είναι ένα τυπικό σου 24ωρο.

Τις ημέρες που δεν έχω διπλή προπόνηση, περνάω τα πρωινά μου παρακολουθώντας μαθήματα στα ΤΕΦΑΑ. Το μεσημέρι γυρίζοντας σπίτι θα φάω και θα ξεκουραστώ πριν την απογευματινή προπόνηση. Μετά την προπόνηση πάλι ξεκούραση μιας και πλησιάζει η αγωνιστική περίοδος.

Για να γίνεις πρωταθλήτρια σίγουρα έχεις θυσιάσει πολλά σε σχέση με τα κορίτσια της ηλικίας σου. Τι είναι αυτό που σου λείπει;

Αυτά που θυσιάζει κάθε αθλητής στην προσπάθειά του να αγγίξει τον «υψηλό αθλητισμό» είναι πάρα πολλά. Δεν έχω ζήσει όλα αυτά τα οποία έχει ζήσει μια συνομήλικη μου. Δεν μπορώ να απολαύσω βόλτες με φίλους και διασκέδαση γιατί ο πρωταθλητισμός απαιτεί ξεκούραση και απόλυτη αφοσίωση σε αυτό που κάνεις. Στη συγκεκριμένη φάση που βρίσκομαι δεν αισθάνομαι ότι μου λείπει κάτι γιατί αυτό που εισπράττω από τον αθλητισμό, νικά όλες τις άλλες επιθυμίες μου και με κάνει να νοιώθω ικανοποιημένη.

Θέλεις να προσθέσεις κάτι ακόμη;

Εύχομαι η χρονιά να τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να καταφέρω να εκπληρώσω το στόχο μου και να συμμετέχω στους Μεσογειακούς, τους Βαλκανικούς και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που όλα αυτά τα χρόνια είναι αρωγός στην προσπάθειά μου, τον προπονητή μου Γιώργο Νούτση και τον Γ. Σ. Χαϊδαρίου που στηρίζει την προσπάθειά μου. Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι στο Γ.Σ. Χαϊδαρίου που είναι ένας υγιές σωματείο που οι άνθρωποι του βλέπουν τους αθλητές σαν παιδιά τους και προσπαθούν για την σωστή και ομαλή ανάπτυξή τους .

Κορίνα σε ευχαριστούμε πολύ.