Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

** Αρκετά θετικά στοιχεία έδειξε ο Τηλυκράτης στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας που διεξήχθη στο Αγρίνιο με αντίπαλο την Κ20 του Παναιτωλικού. Ο Τάκης Κονιδάρης που έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του, είδε τον υπό δοκιμή χαφ Σκούρτη (προέρχεται από ομάδα Κ20 της Αλβανίας) να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ που έκρινε το ματς.

— Το θέμα που “καίει” τον Τηλυκράτη είναι η απόκτηση σέντερ φορ. Το ένα σενάριο θέλει τον πρωταθλητή του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής να “κλείνει” παίκτη άμεσα, κάτι που μοιάζει να είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Η άλλη περίπτωση είναι να “τρέξουν” μερικές ακόμη ημέρες με την ελπίδα να βρεθεί κάποια πιο συμφέρουσα λύση, από αυτές που πάντα βρίσκονται (αν διαθέτεις και μπόλικη τύχη) όσο οδεύουμε προς το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

** Φιλικό μεταξύ Τηλυκράτη και Παλλευκάδιου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη (22/8, ώρα 18.30′) στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας, με στόχο την ενίσχυση των πυροπλήκτων της Αττικής.

— Εν μέσω προετοιμασίας θα διεξαχθεί το πρώτο επίσημο ματς του Τηλυκράτη. Πρόκειται για το νοκ άουτ παιχνίδι του Κυπέλλου, αυτό με αντίπαλο τον Α.Ο. Σελλάνων που θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας την Κυριακή 26/8 (ώρα 17.00′). Ο Α.Ο. Σελλάνων ανήκει στην ΕΠΣ Καρδίτσας και είναι ομάδα του Προαστίου που βρίσκεται 14 χιλιόμετρα από την πόλη της Καρδίτσας.

** Δεν μακροημέρευσε στον Τηλυκράτη ο Ιταλός παίκτης Σαλαρόλι, αφού δύο ημέρες μετά τον ερχομό του στο νησί πήρε την απόφαση να αναχωρήσει. Η αιτία της αποχώρησης κρύβεται στην εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων και κυρίως αυτή του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

— Παίκτης του Παλλευκάδιου είναι πλέον και ο Αλέξανδρος Λιάσκος. Ο έμπειρος γκολκίπερ θα αγωνιστεί και πάλι με προπονητή τον Γιώργο Κατηφόρη. Η πρώτη “συνάντηση” των δύο καταγράφεται δέκα χρόνια πριν (σεζόν 2008-2009), όταν ο Λιάσκος φόρεσε την φανέλα του Τηλυκράτη με προπονητή και τότε τον νυν τεχνικό του Παλλευκάδιου.

** Ελάχιστοι περίμεναν ότι ο Α.Ο. Καρυάς θα έκανε “άνοιγμα” για την απόκτηση των Ανδρέα Κτενά και Σταύρου Καλογερή. Η ομάδα της ορεινής Λευκάδας που θέλει να επαναλάβει μια πορεία όμοια με την περυσινή, ξάφνιασε με την απόκτηση των δύο έμπειρων παικτών. Είχε προηγηθεί η επιστροφή του Σπύρου Θεράπου και η απόκτηση του Τίμου Καλογέρη, δύο παικτών που έχουν “γράψει” πολλά χιλιόμετρα στα γήπεδα της περιοχής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

— Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον Α.Ο. Καρυάς έχουν να λένε για κάτι πολύ σημαντικό που πέτυχε η διοίκησή του. Η επαφή με τους ομογενείς της Αυστραλίας είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για την αγορά τριψήφιου αριθμού καρτών διαρκείας που όπως είναι φυσικό θα φέρει μια σπουδαία οικονομική “ανάσα” για το ταμείο της ομάδας.

** Οι πρόεδροι των ομάδων μοχθούν καθημερινά για να δουλεύουν όλα… ρολόι στον σύλλογο που διοικούν. Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί που αφήνουν τα δύσκολα και μπαίνουν σε άλλα… μονοπάτια για να ξεχαστούν. Ο “φρέσκος” πρόεδρος φαίνεται να αρέσκεται με την εύκολη κατά αυτόν ασχολία, που δεν είναι άλλη από την δουλειά του προπονητή…

— Ομάδα παραγόντων θα διοικεί την μπασκετική Δόξα στη νέα ημέρα που ξημερώνει γι’ αυτή. Λέγεται πάντως ότι πρόεδρος στα “χαρτιά” θα είναι πρώην πρόεδρος του Τηλυκράτη. Για να σας δώσουμε την… μισή λύση στο κουΐζ, θα σας πούμε ότι ο εν λόγω παράγοντας είχε μείνει στον προεδρικό θώκο του Τηλυκράτη για 35 ημέρες.

** Οριστικά τέλος για την Α’ Κατηγορία οι άνω των 40 ετών ποδοσφαιριστές. Οι γεννηθέντες πριν το 1978 δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής φέτος. Σχετικά με την Β’ Κατηγορία, η ΕΠΣ κατέφυγε στην λύση που λέει ότι δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 40 χρόνων και έως 45. Κάποιες ομάδες είναι βέβαιο ότι θα βρουν την λύση, ωστόσο άλλες της Β’ Κατηγορίας θα οδηγηθούν σε διάλυση από την στιγμή που δεν διαθέτουν “φρέσκο” υλικό.

— Κάτοχοι διπλώματος Uefa B’ τουλάχιστον πρέπει να είναι οι προπονητές των ομάδων της Γ’ Εθνικής, ενώ αυτοί της Α’ Κατηγορίας θα πρέπει να διαθέτουν δίπλωμα Uefa C’. Τι κάνουν όσοι δεν διαθέτουν; Η λύση λέγεται… ενοικίαση διπλώματος και “φοριέται” πολύ στα μέρη μας…

** Επανασπορά του χόρτου περιλαμβάνει το πρόγραμμα για το Δημοτικό γήπεδο Νυδρίου. Μια δυνατή νεροποντή του προηγούμενου διαστήματος πήρε τον σπόρο από διάφορα σημεία του αγωνιστικού χώρου, οπότε πήγε πίσω ο χρόνος παράδοσης του έργου.