Η ώρα για τον πρώτο φιναλίστ του Μουντιάλ 2018… έφτασε!

Γαλλία και Βέλγιο απόψε αναμετρώνται στην Αγία Πετρούπολη (21:00, ΕΡΤ1) με… κέρδος την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για την Γαλλία ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει ξανά διαθέσιμο τον Μπλεζ Ματουιντί που εξέτισε την ποινή του και αναμένεται να πάρει τη θέση του Κορεντέν Τολισό στο βασικό σχήμα. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένονται αλλαγές.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» του Βελγίου στον δεύτερο ημιτελικό της ιστορίας τους, 32 χρόνια μετά το 2-0 από την Αργεντινή το 1986, έχουν μια σπουδαία ευκαιρία. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν υπολογίζει στον Τομάς Μενιέ.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν σε μεγάλες διοργανώσεις, με τη Γαλλία νικήτρια σε όλες. Η Γαλλία με εξαίρεση τα ματς που κρίθηκαν στα πέναλτι έχει χάσει μόλις ένα από τα τελευταία 13 της παιχνίδια σε νοκ άουτ (10 νίκες-2 ισοπαλίες), από τη Γερμανία στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 2014. Το δε Βέλγιο είναι αήττητο σε 24 σερί ματς μετρώντας 19 νίκες (τις επτά σερί) και 5 ισοπαλίες.

Διαιτητής: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη)

Πιθανές συνθέσεις: 

Γαλλία (Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Λούκας, Ουμτιτί, Βαράν, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί, Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού.

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Σαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί, Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου.