Προληπτικοί αστυνομικοί έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές των Ιονίων

Πραγματοποιήθηκαν (62) συλλήψεις για αδικήματα που αφορούν  την παράνομη κατοχή όπλων, την κατοχή ναρκωτικών ουσιών, την διάθεση ειδών παραεμπορίου, την κατάληψη αιγιαλού, την ηχορύπανση

Βεβαιώθηκαν (17) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και (228) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Μεικτά συνεργεία αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας  Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας πραγματοποίησαν εντατικούς προληπτικούς αστυνομικούς ελέγχους σε περιοχές με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον κατά το χρονικό διάστημα από 30.06.2018 έως και 08.07.2018, ενώ από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας διενεργήθηκαν έλεγχοι την (07-08.07.2018).

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται βάση συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού που εφαρμόζεται για την προστασία των τουριστικών περιοχών μεγάλης επισκεψιμότητας από παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν φαινόμενα μικροκλοπών, διαρρήξεων παραθεριστικών κατοικιών, παράνομης πώλησης ειδών παραεμπορίου, την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την οδηγική συμπεριφορά.

  • Συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο συνελήφθησαν (23) άτομα για αδικήματα που ενδεικτικά αφορούσαν (2) για διακίνηση ναρκωτικών, (2) για ηχορύπανση και (7) για παρεμπόριο.

Βεβαιώθηκαν (6) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, (56) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κατασχέθηκαν (166) είδη παρεμπορίου και (487) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Στην Κεφαλονιά συνελήφθησαν (17) άτομα , από τα οποία ξεχωρίζουν (1) για παράνομη οπλοκατοχή, (1) για παρεμπόριο και (5) για στέρηση άδειας ικανότητας οδηγήσεως.

Βεβαιώθηκαν (84) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας μεταξύ των οποίων (2) για μέθη, (5) για ταχύτητα, (17) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (6) για μη χρήση προστατευτικού κράνους και (5) για στέρηση άδειας ικανότητας οδηγήσεως, καθώς και (9) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης κατασχέθηκαν (127) είδη παρεμπορίου.

  • Στην Λευκάδα αντίστοιχα κατά του ελέγχους συνελήφθησαν (16) άτομα , από τα οποία ξεχωρίζουν (1) για ναρκωτικά, (5) για παραεμπόριο, (6) για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης και (1) για παραβίαση αιγιαλού.

Βεβαιώθηκαν (78) παραβάσεις του Κ.Ο.Κ και κατασχέθηκαν (150) είδη παρεμπορίου.

  • Στην Κέρκυρα συνελήφθησαν (6) άτομα , μεταξύ των οποίων (1) για νοθεία τροφίμων, (2) για παρεμπόριο, (1) για μέθη και (2) για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Βεβαιώθηκαν (10) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κατασχέθηκαν (58) είδη παρεμπορίου και (24) αμπούλες αερίου «LAUGH GAS».