Την Λευκάδα επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κος Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, τον τομεάρχη Υγείας Βασίλη Οικονόμου και από βουλευτές των γύρω περιοχών. Στην Λευκάδα ήρθε και ο πρώην Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου και άλλα κομματικά στελέχη προκειμένου να συναντήσουν τον πρόεδρο του κόμματος.

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε σίγουρα κάθε προσδοκία, πλήθος κόσμου ήρθε να τον καλωσορίσει, να τον συγχαρεί και να του ευχηθεί τα καλυτέρα για τις επερχόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν. Ο κος Μητσοτάκης περπάτησε στην κεντρική αγορά της Λευκάδας, συνομίλησε με μικρούς και μεγάλους πολίτες, με επαγγελματίες της αγοράς αλλά και τουρίστες.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο νομό μας ερμηνεύεται ως περιοδεία και σκοπός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές, ερχόμενος σε επαφή με τοπικούς φορείς και πολίτες. Θετική ήταν η ανταπόκριση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ στην Λευκάδα, τα selfie και οι ευχές τον συνόδευαν μέχρι να φτάσει στα γραφεία της ΝΟΔΕ. Πανηγυρικό το κλίμα και εκεί επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Στα γραφεία της ΝΟΔΕ τον καλωσόρισαν και επίσημα στην Λευκάδα  ο βουλευτής κος Καββαδάς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κος Μπουρδάρας. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κος Καββαδάς θύμισε σε όλους πως «κατάφερε η ΝΔ παρά το δύσκολο της συγκυρίας στις περασμένες εκλογές να κρατήσει την Λευκάδα μπλε και αυτό θα κάνει και στις επόμενες εκλογές.» Γεγονός που γνωρίζει βέβαια και ο κος Μητσοτάκης ο οποίος δείχνει να εκτιμά ιδιαίτερα τον βουλευτή Λευκάδας και τον αγώνα που είχε δώσει αλλά και δίνει μαζί με όλα τα κομματικά στελέχη και μέλη της ΝΔ στην Λευκάδα να παραμείνει η παράταξη ενωμένη και δυνατή όπως τόνισε και στην ομιλία του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή την φορά ήρθε ως πρόεδρος της ΝΔ στην Λευκάδα, την επόμενη θα έρθει ως πρωθυπουργός είπε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κος Μπουρδάρας ο οποίος πήρε και ένα δυνατό βάπτισμα του πυρός με την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην Λευκάδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στο σύντομο χαιρετισμό του επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για άμεση προσφυγή στις κάλπες: «Να γίνουν εκλογές μια ώρα αρχύτερα». Ευχαρίστησε τους Λευκαδίτες γιατί στις εκλογές του 2015 κρατήσατε τη Λευκάδα μπλε και σε αυτές τις εκλογές θα κάνουμε όλα τα νησιά του Ιουνίου μπλε είπε ο πρόεδρος του κόμματος. Βιώνουμε τα χειρότερα 3,5 χρόνια που έφερε αυτή η κυβέρνηση στη μεταπολίτευση.
Οι Έλληνες δεν πιστεύουν τον κ. Τσίπρα. Κανείς δεν τον πιστεύει ότι θα βγούμε από τα μνημόνια και βλέπουμε αυτό τον τραγέλαφο, το πρωί ο Καμμενος λέει ότι «δεν υπογράφουμε» και το βράδυ ότι πηγαίνουν παρέα. Είναι συνυπεύθυνοι. Μαζί στήριξαν στη Βουλή την κυβέρνηση για να παραδώσει τη μακεδονική γλώσσα και εθνότητα.

Ο κος Μητσοτάκης μίλησε για την Λευκάδα και τα μεγάλα έργα που θέλει να υλοποιήσει αφού αναλάβει την κυβέρνηση, μέσα σε αυτά η υποθαλάσσια ζεύξη και οι οδικοί άξονες που θα φέρουν την Λευκάδα ακόμα πιο κοντά στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Αναφέρθηκε στους νέους και την μεγάλη φυγή από την χώρα για αυτό και εστιάζει στο να «δημιουργήσουμε νέες δουλειές και θα κρατήσουμε τα παιδιά εδώ.» Για τον κ. Τσίπρα είπε ότι πανηγυρίζει για το χρέος. Και δεν μιλά κανείς για τα χρέη τα δικά σας. Που σας παίρνουν οι τράπεζες ακόμη και το βράδυ τηλέφωνο. Εμείς θα ασχοληθούμε και με το ιδιωτικό χρέος, που δεν έχει ασχοληθεί κανείς», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης. Ζήτησε εκλογές μια ώρα αρχύτερα. Εμείς θέλουμε και αυτούς τους συμπολίτες μας που δεν ψήφισαν τη ΝΔ. Τους θέλουμε κοντά μας. Δεν μας ενδιαφέρει να νικήσουμε εκλογικά. Αλλά να κυριαρχήσουν οι ιδέες μας. Οι ιδέες αυτής της παράταξης που κράτησαν τη χώρα όρθια. Σας θέλουμε ελεύθερους να αναπτύσσετε τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες στον ιδιωτικό τομέα, αλλά θέλουμε και ένα κράτος κοινωνικό, αλληλέγγυο στους πιο αδύναμους.
Εμείς δεν θέλουμε να διχάσουμε τους Έλληνες, θέλουμε εθνική ομοψυχία και ενότητα είπε ο κος Μητσοτάκης και με αυτά τα λόγια έκλεισε τον σύντομο χαιρετισμό στην Λευκάδα. Δέχτηκε τα αναμνηστικά δώρα από τον βουλευτή Λευκάδας και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ και συνέχισε την περιοδεία στην παραλία της πόλης, όπου και εκεί συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης και την Ιερά Μονή Φανερωμένης, όπου και περιηγήθηκε στο ναό και το εκκλησιαστικό μουσείο. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Νυδρί και το Μεγανησι. Νωρίς το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ αναχώρησε για την Πάτρα όπου θα μιλήσει στο 6ο αναπτυξιακό συνέδριο για τη Δ. Ελλάδα.