Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Την ετήσια Γενική Συνέλευσή του πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής ο Τηλυκράτης. Τα περισσότερα μέλη της απερχόμενης διοίκησης φώναξαν “παρών”, ενώ παραβρέθηκαν και περίπου 25 φίλοι του σωματείου. Η Γ.Σ. ξεκίνησε με τον διοικητικό απολογισμό της διετίας 2016-2018 που έγινε από τον Βασίλη Κατωπόδη και ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός της ίδιας περιόδου. Ακολούθως οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία των εκλογών ανάδειξης νέας διοίκησης. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Γ.Σ. έγινε ουσιαστικά σε “άδεια” αίθουσα. Το γεμάτο… απουσιολόγιο μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι ένα γεγονός που σχολιάστηκε από μέλη της διοίκησης που πήραν το λόγο.

Ομόφωνη ψήφιση

Ο απερχόμενος πρόεδρος Βασίλης Κατωπόδης κατά την διάρκεια του διοικητικού απολογισμού χαρακτήρισε απόλυτα πετυχημένη την θητεία της διοίκησης κάνοντας αναφορά στις επιτυχίες που είχε η ομάδα, αλλά και στις διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις που έγιναν από το καλοκαίρι του 2016 και μετά. Σε αυτό το κομμάτι της συζήτησης κυριάρχησε και πάλι το γηπεδικό θέμα. Αναφορές στο γήπεδο έγιναν από τον Βασίλη Κατωπόδη και τον Βαγγέλη Ανυφαντή. Ο πρώτος τόνισε: “Μέχρι τώρα παίρνουμε υποσχέσεις. Θέλουμε να παίξουμε στην Β’ Εθνική, αλλά με τέτοιες εγκαταστάσεις δεν είναι εφικτό”. Ο Βαγγ. Ανυφαντής υπογράμμισε: “Πήραμε πρωτάθλημα κάνοντας προπόνηση σε γήπεδο 5Χ5. Ο κ. Πολίτης ήταν απέναντί μας, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να αποτύχουμε”. Από την πλευρά του ο Μπάμπης Καλός αναφέρθηκε στην έλλειψη βοήθειας από τον Δήμο λέγοντας: “Η βοήθεια του Δήμου προς την ομάδα ήταν μηδαμινή. Δεν μας φώναξαν ούτε να μας πουν ένα μπράβο για την κατάκτηση του τίτλου. Προς τιμήν του ο Αντιπεριφερειάρχης ‘έτρεξε’ κάποια θέματα”. Εκτός του Βασίλη Κατωπόδη και ο Γιώργος Βαγενάς ουσιαστικά απέκλεισε το σενάριο να παίξει ο Τηλυκράτης στην Β’ Εθνική: “Απαιτεί προετοιμασία από διοικητικής πλευράς, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει όσο περνάνε οι μέρες”. Ο Βασίλης Μελάς ανέφερε: “Υπάρχει πλήρης αδιαφορία από τον Δήμο. Πέρα από αυτό δεν υπάρχει ενδιαφέρον και από τον κόσμο. Που είναι οι φίλοι της ομάδας; Για να υπάρξει προκοπή πρέπει να ενδιαφερθούν όλοι”. Στην συνέχεια οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν να ψηφίσουν για τον διοικητικό απολογισμό και έδωσαν την ομόφωνη έγκρισή τους.

Αισιοδοξία και έγκριση

Κατά την ανάγνωση του οικονομικού απολογισμού υπήρξαν αναφορές σε χρηματικά ποσά της φετινής και περυσινής σεζόν, ενώ μέλη της απερχόμενης διοίκησης εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την κάλυψη των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν αυτή την στιγμή από τα προσδοκώμενα έσοδα. Αναφορές έγιναν για μειωμένα έσοδα από τα εισιτήρια των αγώνων, ενώ και η σειρά των αγώνων μπαράζ θεωρήθηκε ότι δεν βοήθησε σε αύξηση των εισπράξεων. Και ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

Εκλογές

Η Γ.Σ. έκλεισε με τον ορισμό ημερομηνίας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Οι εκλογές πρόκειται να γίνουν -εκτός απροόπτου- το Σάββατο 30 Ιουνίου (ώρα 19.00′ στο “Ionion Star”). Σε αυτό το κομμάτι της συζήτησης, αφού έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για κατάθεση άλλου ψηφοδελτίου, πλην αυτού που θα συσταθεί έχοντας ως κορμό μέλη της απερχόμενης διοίκησης, επισημάνθηκε ότι δεν καρποφόρησε η προσπάθεια για δημιουργία ενός ψηφοδελτίου (με μέλη της απερχόμενης διοίκησης και μέλη της κίνησης πρώην παραγόντων που δείχνει να μην υφίσταται πλέον). Βάσει καταστατικού κατάθεση υποψηφιοτήτων μπορεί να γίνει έως την ερχόμενη Παρασκευή. Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης δεν “άνοιξαν” τα χαρτιά τους σχετικά με το μέλλον τους στην επόμενη μέρα του σωματείου, ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ θεωρείται δεδομένο ότι πέντε με έξι μέλη δεν πρόκειται να βρίσκονται στο επόμενο Δ.Σ.