«Καθαρίσαμε το λιμάνι της Βασιλικής. Επιμελητήριο, δύτες από το Nautilus Diving Club και ενεργοί πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους και έστειλαν ένα μήνυμα ευαισθησίας και προσφοράς.»

Στη Λευκάδα αναπτύσσεται ένα κίνημα εθελοντισμού ενεργών πολιτών με ευαισθησίες, ανησυχίες και έμπρακτη διάθεση προσφοράς.

Το Επιμελητήριο Λευκάδας, το Nautilus Diving Club και ενεργοί πολίτες  του νησιού ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καθαρίσουν το βυθό του λιμανιού της Βασιλικής.

Οι δύτες κατάφεραν να βγάλουν στην επιφάνεια, καθαρίζοντας τον πυθμένα του λιμανιού, δεκάδες αντικείμενα που αποτελούσαν εστίες ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Οι εθελοντές πολίτες συνέβαλαν στην απομάκρυνση τους με ειδικές συσκευασίες ενώ η επιτυχία αυτής της δράσης αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το πρωί της Κυριακής στη Λευκάδα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης, αναφερόμενος στην κοινή αυτή δράση και πρωτοβουλία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο βυθός του λιμανιού της Βασιλικής έχει πλέον καθαρίσει από αντικείμενα που αποτελούσαν εστίες ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σε αυτή την προσπάθεια ήταν πολύτιμη η βοήθεια των δυτών από το Nautilus Diving Club αλλά και των εθελοντών δυτών  που βοήθησαν στην αποκομιδή των απορριμμάτων και των αντικειμένων από το βυθό του λιμανιού.

Ο τόπος μας είναι όμορφος. Μπορούμε να τον κάνουμε ακόμα πιο όμορφο αν νοιαζόμαστε για αυτόν και τον φροντίζουμε.

Αυτό είναι το μήνυμα αυτής της εθελοντικής δράσης.»