Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Έγινε πρόεδρος του Τηλυκράτη στα μέσα Νοεμβρίου. Σε διάστημα έξι μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Βασίλης Κατωπόδης είδε την ομάδα να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. “Η ομάδα πέτυχε κάτι μεγάλο. Τέσσερα χρόνια μετά την ανασύνταξή της πήρε πρωτάθλημα σε Εθνική κατηγορία. Είναι κάτι μεγάλο που στην Λευκάδα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει. Εκτός νησιού το έχουν εκλάβει ως πολύ μεγαλύτερο κατόρθωμα απ’ ότι εμείς στο νησί” ανέφερε στα lefkadaweb.gr ο απερχόμενος πρόεδρος του Τηλυκράτη, που έκανε αναφορά στα εμπόδια που υπήρξαν στο δρόμο προς την επίτευξη του μεγάλου στόχου: “Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Εγώ αυτές τις γνώριζα εξαρχής, γι’ αυτό δεν ανέλαβα την ομάδα το καλοκαίρι. Πολλά εμπόδια βρήκαμε και στην πορεία προς τον επίτευξη του στόχου. Με κινήσεις και δικές μου όταν βρέθηκα στην προεδρία καταφέραμε και τα ξεπεράσαμε”.

Ζήτησα ίση μεταχείριση”

Ο Βασίλης Κατωπόδης μίλησε και για την διαιτησία: “Υπήρξαν παιχνίδια που αντιμετωπίσαμε προβλήματα με την διαιτησία. Εκεί ζήτησα ίση μεταχείριση και το 50-50 όπως κάθε ομάδα. Δεν θέλαμε κάτι υπέρ μας αλλά ούτε και τέτοιες κακές διαιτησίες. Μετά τα δύο τρία ματς και τις απερίγραπτες διαιτησίες που είχαμε (σ.σ. έκανε αναφορά στον εκτός έδρας αγώνα με την Αμφίλοχο) όλα επανήλθαν στο 50-50 και από εκεί και πέρα ήταν στο χέρι της ομάδας να πάρει το πρωτάθλημα όπως κι έγινε”.

“Έδειξαν έμενα”

Στην αρχή της σεζόν ο Βασίλης Κατωπόδης δεν αποδέχτηκε την πρόταση για ανάληψη της προεδρίας του Τηλυκράτη: “Το αρχικό μπάτζετ με απέτρεψε στο να αναλάβω την προεδρία πέρυσι το καλοκαίρι. Αν το είχα φτιάξει εγώ θα έπαιρνα την ευθύνη, αλλά δεν μετείχα στην δημιουργία του”. Για την αποδοχή της πρότασης μετά την αποχώρηση του Θανάση Καραγιάννη τόνισε: “Mετά την αποχώρηση του κ. Καραγιάννη, έγινε πρόταση σε όλους για την ανάληψη της προεδρίας. Κάποιος έπρεπε να αναλάβει. Επειδή εγώ είχα ‘τρέξει’ την ομάδα και επί προεδρίας Τριαντάφυλλου Βλάχου, όλοι σήκωσαν το δάχτυλο και έδειξαν εμένα. Εκεί δεν μπορούσα να κάνω κι αλλιώς. Εκ των πραγμάτων και επειδή κανένας δεν είχε ασχοληθεί τόσο όσο εγώ δέχτηκα. Βέβαια δεν ήταν κάτι που έκανα με το ζόρι. Ίσα ίσα που ήταν και τιμή για μένα η πρόταση και η ανάληψη της προεδρίας του Τηλυκράτη”.

Ανοιχτό το θέμα παραμονής”

Ο Βασίλης Κατωπόδης δεν θα συνεχίσει στην θέση του προέδρου. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει εκτός διοικητικού συμβουλίου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. “Αρχική μου σκέψη ήταν να αποχωρήσω. Θα το δούμε όμως, για την ώρα παραμένει ανοιχτό το θέμα. Θα δούμε και ποιοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και αναλόγως θα πράξω. Με έχουν προσεγγίσει πολλοί για να είμαι μαζί τους στην επόμενη μέρα του σωματείου, δεν μπορώ, όμως, να δώσω υπόσχεση που δεν θα καταφέρω -λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων- να τηρήσω”. Κλείνοντας, ο απέρχομενος προέδρος του Τηλυκράτη τοποθετήθηκε και για όσα ακούγονται ενόψει εκλογών: “Από το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο νομίζω ότι θα συνεχίσουν αρκετοί. Αν υπάρξει κι άλλος συνδυασμός καλό θα είναι να βρεθεί η χρυσή τομή και να δούμε σύμπραξη νέων και παλιών παραγόντων που αυτό νομίζω θα είναι το καλύτερο. Είναι καλό αυτό γιατί έτσι το σωματείο θα έχει συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι θα υπάρξει συνέχεια και δεν θα υπάρξει κίνδυνος για το σωματείο”.