Για 3 ολόκληρες μέρες το λιμάνι της Πρέβεζας  «επενδύθηκε» μουσικά σε ρυθμούς της τζαζ και όχι μόνο, προσφέροντας υψηλής ποιότητας μουσικά ακούσματα αλλά και θέαμα από πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής. Το κοινό πιο μαζικά από ποτέ  ανταποκρίθηκε στην 16η πρόσκληση του καθιερωμένου πλέον πολιτιστικού θεσμού της Ηπείρου με διεθνή χαρακτήρα.

« Εγχώριοι» φίλοι του Φεστιβάλ αλλά και πλήθος επισκέπτες  που ένιωσαν ιδιαίτερα τυχεροί  ανακαλύπτοντας το πολυσυλλεκτικό αυτό γεγονός απόλαυσαν 3 μέρες μουσικής πανδαισίας.

Οι ατμοσφαιρικοί Under the Surface από την Ολλανδία καθήλωσαν κυριολεκτικά το κοινό  την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ σε μια σύμπραξη αυτοσχεδιασμού μουσικών ήχων και χώρου, μαγεμένοι από τη θέα και το περιβάλλον που τους προσφέρει  η σκηνή του Φεστιβάλ. Η ιδιαίτερη Isabella Lundgren με το Carl Bagge Trio από την Σουηδία έθεσε τα κλασικά αμερικανικά jazz standards θυμίζοντας την Billie Holiday και την Anita O’Day στην ερμηνεία της. Η βραδιά έκλεισε με τη «δικιά» μας Katerine Duska  που μας  ταξίδεψε με την χροιά της φωνής της στις «μαύρες» φωνές περασμένων δεκαετιών, γοητεύοντας με τη μαγευτική σκηνική της παρουσία. Θερμό χαιρετισμό απεύθυνε στο κοινό και στους διοργανωτές ο Hans Lejdegård Υποδιευθυντής του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών που παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις συνοδεία της  Eleni Androvic, Πολιτιστικής γραμματέως του Ινστιτούτου.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με τους γλυκούς ήχους του Moncef Genoud από την Ελβετία στο πιάνο, και συνέχισε με τον εκρηκτικό Theo Croker από τις ΗΠΑ και την απίθανη μπάντα του που απογειώθηκε, αφού και οι ίδιοι οι μουσικοί δήλωσαν εμπνευσμένοι από το περιβάλλοντα χώρο και την ιδανική θέση της σκηνής του Φεστιβάλ. Η βραδιά έκλεισε με τους Woody Black 4 από την Αυστρία με τις ασυνήθιστες πρακτικές τους που αποκαλύπτουν μια ιδιαίτερα δημιουργική αυτοσχεδιαστική δυναμική.

Το φινάλε της τρίτης μέρας ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Το σχήμα του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας με τη συμμετοχή του καθηγητή τους Αποστόλη Βαγγελάκη ταίριαξε με επιτυχία μουσικές από την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση και  την ευρύτερη μουσική της Μεσογείου με την jazz ενώ οι απολαυστικοί Espen Berg Trio από τη Νορβηγία συνέχισαν με την μελωδική και με ιδιαίτερες ρυθμικές εξάρσεις μουσική τους.

Το ιδιαίτερα πρωτότυπο και ανατρεπτικό  σύγχρονο μουσικό “πανηγύρι” YALLA της  Marina Satti και των Fonών  παρέσυρε το κοινό όλων των ηλικιών σε μία συγκλονιστική μουσική εμπειρία, ένα σημείο συνάντησης δεκάδων κόσμων και γλωσσών που κράτησε μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

Το Preveza Jazz Festival ευχαριστεί το κοινό του αλλά και όλους όσους συντέλεσαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ: τους συνδιοργανωτές Π.Ε Πρέβεζας και Δήμο Πρέβεζας που στηρίζουν την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος. Τους εθελοντές από την Λέσχη Μοτοσικλετιστών Πρέβεζας για την πολύτιμη συμβολή τους. Τον καλλιτέχνη Κώστα Πιέτα που ομόρφυνε εικαστικά τους χώρους του φεστιβάλ με τις πρωτότυπες κατασκευές του. Τους χορηγούς επικοινωνίας που στηρίζουν επικοινωνιακά το φεστιβάλ.

Το Preveza Jazz Festival  ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Μέγα Δωρητή του Φεστιβάλ,  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που σε μια πολύ κρίσιμη χρονιά για το φεστιβάλ η συμβολή του ήταν  πολύτιμη και καθοριστική. Η παρουσία δε της εκπροσώπου του Ιδρύματος και ο χαιρετισμός  τίμησε και χαροποίησε ιδιαίτερα την διοργάνωση.

H μουσική περιήγηση όμως δεν σταματά με το τέλος του Φεστιβάλ.

Το Preveza Jazz Festival με υπερηφάνεια ανακοινώνει την εμφάνιση   των αγαπημένων του ελληνικού κοινού ΜΟΝΟPHONICS την Παρασκευή 6 Ιουλίου , στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”.  Η μπάντα από το San Fransisco της California προσγειώνεται στην Πρέβεζα πανέτοιμη για πολλά Bang-Bang και για να αποδείξει ότι δίκαια θεωρείται ένα από τα καλύτερα live bands.

Ακολουθήστε μας στο Facebook για περισσότερες πληροφορίες.