Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Η αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Τηλυκράτη έχει ξεκινήσει και όπως είναι φυσικό οι διεργασίες εντείνονται, αφού η ολοκλήρωση της θητείας της απερχόμενης διοίκησης φέρνει εκλογές. Η απολογιστική και εκλογική Γ.Σ. έχει οριστεί για την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 19.30′ στο ξενοδοχείο “Ionion Star”, ενώ σε περίπτωση μη απαρτίας θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου (την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο).

Αποχωρήσεις και αναζήτηση

Aυτό που με βεβαιότητα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι μέλη της απερχόμενης διοίκησης έχουν λάβει την απόφαση να απομακρυνθούν από τα διοικητικά δρώμενα του σωματείου. Αυτό το γεγονός δεν προκαλεί εντύπωση, αφού στην λήξη θητείας κάθε διοίκησης υπάρχουν μέλη που για διάφορους λόγους δεν επιθυμούν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Αυτή την στιγμή, δεδομένη θεωρείται η αποχώρηση του Μπάμπη Καλού που κατέχει θέση αντιπροέδρου στο απερχόμενο Δ.Σ., ενώ την αποχώρησή του επιβεβαίωσε στο lefkadaweb.gr και ο Βαγγέλης Ανυφαντής που μπορεί να μην κατείχε κάποια θέση στο Δ.Σ., ωστόσο διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην λήψη αποφάσεων το προηγούμενο διάστημα. Η… αποψίλωση του Δ.Σ. που ολοκληρώνει την θητεία του έχει προκαλέσει την αναζήτηση νέων μελών με διάθεση να προσφέρουν, προς το παρόν, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχει η επιθυμητή ανταπόκριση.

Ένα ή δύο ψηφοδέλτια;

Τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει στο φως και η ύπαρξη κίνησης που ενδιαφέρεται να αναλάβει τις τύχες του σωματείου. Παράγοντες με θητεία ετών σε προηγούμενα διοικητικά συμβούλια, αλλά και άλλοι που δεν έχουν υπάρξει μέλη διοικήσεων του Τηλυκράτη κατά το παρελθόν, φανερώνουν μέσω των συζητήσεών τους την ξεκάθαρη πρόθεση συγκρότησης ψηφοδελτίου. Το ερώτημα τούτη την στιγμή είναι αν η ομάδα θα οδηγηθεί στην εκλογική διαδικασία με ένα ψηφοδέλτιο ή με δύο. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο υπάρχουν δύο απόψεις. Οι περισσότερο διαλλακτικοί τονίζουν την ανάγκη εύρεσης των κοινών σημείων των δύο πλευρών ώστε να προχωρήσει η ομάδα στις διοικητικές διεργασίες με ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο, ενώ υπάρχουν και αυτοί που επισημαίνουν ότι η κάθε διοικητική ομάδα θα πρέπει να προχωρήσει με τις θέσεις της με στόχο να κερδίσει την ψήφο των μελών της Γ.Σ. Αναμφίβολα κάθε μέρα που περνάει και φτάνουμε προς την Γ.Σ., θα έχουμε και μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την επόμενη διοίκηση του σωματείου.