ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ : Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ   ΤΗΛ-FAX: 26450-22466  email:
  ergatlef@otenet.gr

Δελτίο Τύπου

Ενημερώνουμε τα μέλη των εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, τους εργαζόμενους και τους άνεργους για το άνοιγμα του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού 2018-19 μέσα από τον ΟΑΕΔ. Οι χρονικές προθεσμίες υποβολής αιτήσεων είναι μικρές.

Το δικαίωμα στην ξεκούραση και στην αναψυχή μέσα από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια έχει κουτσουρευτεί από τον αριθμό των “δικαιούχων” και των “ωφελούμενων” ως τον προϋπολογισμό και τα ποσά που διατίθενται αλλά και τον αριθμό ημερών που προτείνονται για διακοπές.

Ειδικά σε μία περίοδο που από τα επίσημα στοιχεία αναφέρεται πως πάνω από το 50% των νοικοκυριών αδυνατεί να πληρώσει έστω και για μία βδομάδα διακοπών, για μια ακόμα χρονιά προβλέπεται να εκδοθούν μόλις 150.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού σε εργαζόμενους και ανέργους από τον ΟΑΕΔ. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με αυτά που δίνονταν πριν την κατάργηση της Εργατικής Εστίας, αλλά κυρίως σε σχέση με τις ανάγκες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών. Για να γίνει αντιληπτό το πετσόκομμα, να σημειωθεί ότι το 2009 ο αριθμός των δελτίων κοινωνικού τουρισμού ανερχόταν στις 750.000, ενώ το 2011, πριν την κατάργηση του ΟΕΕ, σε 550.000.

Αίτημα των εργαζόμενων και όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων πρέπει να είναι η γενίκευση του κοινωνικού τουρισμού με εξασφάλιση φτηνών καλοκαιρινών διακοπών, αλλά και ολιγοήμερων διακοπών κατά τη διάρκεια του χρόνου, η διεύρυνση του για όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ, 12/06/2018