Παρά το γεγονός ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν το Φθινόπωρο του 2019 και πιθανότατα με το σύστημα της απλής αναλογικής, στη ΝΔ έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις για το ποια πρόσωπα θα διεκδικήσουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στο «γαλάζιο» στρατόπεδο καταρχήν για τον Δήμο της Λευκάδας καθώς δεν διαγράφεται αυτή την ώρα ξεκάθαρη δυναμική από κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο. Πολλά ακούμε για μια πιθανή υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Λευκάδας Θ. Σολδάτου. Επίσης μετά την σαρωτική νίκη στις εκλογές του Επιμελητηρίου δεν αποκλείεται να ζητήσει την στήριξη του κόμματος της ΝΔ ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Σ. Σκιαδαρέσης. Ακούγονται βέβαια και κάποια αλλά ονόματα, οι γνωστές υποψηφιότητες πυροτεχνήματα, που δεν έχουν όμως καμία ελπίδα να προχωρήσουν και καλά θα κάνουν να μαζευτούν λίγο αν δεν θέλουν  να “χαρίσουν” εκ νέου τον Δήμο όπως συνέβη στις τελευταίες εκλογές με τις διάφορες συνέργειες και μεθοδεύσεις….

Όσο για κάποιους μόνιμους παλαίμαχους υποψήφιους της κατηγορίας υποψήφιος και όπου να ‘ναι, έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος της ΝΔ για την κατάσταση και τον διχασμό που προκαλούν τοπικά, μένει να δούμε αν και ποιος θα καταφέρει να βάλει μια τάξη… Διχασμένοι και τσακωμένοι δεν κερδίζονται εκλογές είπε ένας παλιός Νεοδημοκράτης σε στέλεχος της ΝΔ και προφανώς κάτι θα γνωρίζει. Μένει να δούμε αν τα πρόσωπα που σπείρουν διχασμό θα βοηθήσουν εν τέλει τον όποιο υποψήφιο επιλεγεί τόσο στις Δημοτικές αλλά και στις βουλευτικές εκλογές ή αν με τις γνώστες τακτικές θα τους τορπιλίσουν…

Τώρα όσον αφορά την ΝΔ στις Περιφέρειες σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Περιφερειάρχες που είχαν κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, μεγάλος προβληματισμός υπάρχει όμως για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εδώ αναζητείται πρόσωπο καθώς δεν φαίνεται να στηριχθεί εκ νέου ο Σπύρος Σπύρου που είχε χάσει στις προηγούμενες εκλογές από τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

Όσο για τους υποψηφίους που παζαρεύονται στα υπόλοιπα κόμματα για την Λευκάδα, τους μικρούς σερίφηδες που έχουν αναλάβει την συλλογή για ψηφουλάκια, αλλά και κάποια «blog-site» που “ξαφνικά” φύτρωσαν τοπικά με μόνο στόχο την άγρα πολιτικής πελατείας…. σε επόμενο επεισόδιο θα σας ενημερώσουμε.