Στη Λευκάδα γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας.

Κάποιοι προσπαθούν να συνενώσουν δυνάμεις για το καλό του τόπου και της κοινωνίας.

Είναι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που επεδίωξαν να ματαιώσουν τα σχέδια κατάργησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί μας.

Είναι οι 49 φορείς που στήριξαν αυτή την επιλογή, αλλά και όσοι ακόμη ακολούθησαν. Προφανώς όμως εδώ δεν κάνουμε διαγωνισμό αγωνιστικότητας αλλά αποτελεσματικότητας.

Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, γιατί τώρα ήρθε η ώρα όλοι μας να στηρίξουμε αυτό που πετύχαμε. Με τη συμβολή σε κτιριακές εγκαταστάσεις και τη συνδρομή σε αναγκαίες υποδομές. Με την άσκηση πίεσης για τη στελέχωση του εξαγγελθέντος νέου τμήματος με επιστημονικό και διδακτικό προσωπικό αλλά και την αντίστοιχη διοικητική υποστήριξη.

Κάποιοι άλλοι, στην περίπτωσή μας ένα και μοναδικό πρόσωπο, προσπαθούν για μια ακόμη φορά να εξασφαλίσουν νέα πολιτική στέγη. Και το πράττουν με τρόπο που τους χαρακτηρίζει.

ΥΣ: Συχνά ο όρος “χρήσιμος ηλίθιος” αποδίνεται στον Λένιν, αλλά κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε ποτέ. Ο «χρήσιμος ηλίθιος» είναι ένας κάτοικος μη κομμουνιστικής χώρας που συμπαθεί την ΕΣΣΔ, είναι επιρρεπής στην προπαγάνδα και μπορεί να χειραγωγηθεί (από την εφημ. «Αυγή» 12/2/2018)

Γραφείο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Λευκάδος