Κοινή συνέντευξη τύπου με το Υπουργό Παιδείας για ζητήματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανακοινώθηκε χθες αργά το απόγευμα από την Δημοτική Αρχή για την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου. Ο Δήμαρχος Λευκάδας ετοιμάζεται να κάνει σημαντικές ανακοινώσεις μαζί με τον Υπουργό για την Λευκάδα και τα ΤΕΙ.

Στην πρόσκληση δεν αναφέρεται η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κου Χαλικιά, ενώ η αρμοδιότητα για το ΤΕΙ ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα – Περιφέρεια Ιονίων Νήσων! Ούτε ο Περιφερειάρχης γνώριζε σύμφωνα με το ρεπορτάζ! Έχουν μείνει όλοι άναυδοι με τον χειρισμό του Υπουργού μαζί με τον φίλα προσκείμενο Δήμαρχο Λευκάδας. Παράληψη; Ξεχασιάρης ο Δήμαρχος ο οποίος όμως κατά τ’ άλλα γνωρίζει πολύ καλά τα των αρμοδιοτήτων…

Μετά τα σχετικά τηλεφωνήματα βέβαια αυτό άλλαξε και θα δούμε και τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας στην Συνέντευξη Τύπου. Αυτό που δεν αλλάζει όμως είναι το γεγονός και η ουσία. Αν και είναι σίγουρο πως κάπως θα επιχειρήσουν να το μαζέψουν και θα φταίνε τα ΜΜΕ που το έκαναν θέμα, πρόκειται για σοβαρό ατοπήματα, όχι μόνο όσον αφορά τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, αλλά και η γενικότερη αντιμετώπιση του θέματος. Τελευταία στιγμή ανακοινώνεται μια συνέντευξη Τύπου για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα!

Είτε λόγω γνωστής προχειρότητας, είτε γιατί έχουν άλλα κατά νου, που δεν μας αφορούν τα εσωκομματικά τους παιχνίδια και ποιος θα προλάβει τοπικά να καρπωθεί τις προεκλογικές δάφνες για ένα τμήμα στην Λευκάδα, αυτά δεν ανακοινώνονται έτσι!

Επικρατεί γενικώς ένας προεκλογικός πανικός, έτσι ξεκίνησαν τα δώρα και σήμερα ο Υπουργός θα μας ανακοινώσει ότι η Λευκάδα θα γίνει Κέντρο διετών Σπουδών. Θα μας ανακοινώσει ότι η Λευκάδα θα έχει και ένα Τμήμα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να είμαστε και ευχαριστημένοι. Θα δούμε βέβαια και τι άλλο θα μάθουμε….

Δεν θα πούμε κάτι άλλο προς το παρόν, η προεκλογική φιέστα θα μεταδοθεί πανηγυρικά στο Πανλευκάδιο μέσα από την συχνότητα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας, η οποία ακόμα δεν μπορεί ούτε τα Δημοτικά Συμβούλια να μεταδώσει, παρά εξειδικευμένα μόνο ότι αρέσει στο Δήμαρχο και την Αρχή του… Ένας σταθμός για πάρτη του-ς!

Υ.Γ. Μαθαίνουμε τώρα τελευταία στιγμή πως ξεκινήσει ένα μαραθώνιος προσκλήσεων προς επικεφαλής των παρατάξεων στην συνάντηση! Να δούμε μήπως καλέσουν και το Βουλευτή Λευκάδας στο τέλος…. Φαίνεται πως δεν τους βγήκε τελικά η συνέντευξη Τύπου όπως την είχαν σχεδιάσει βάση πρόσκλησης στα ΜΜΕ.