Στις 17-5-18 το Δ.Σ. της  Ένωσης Γονέων Λευκάδας, μαζί με α)τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Βασιλικής, β)τον εκπρόσωπο της Κοινότητας Βασιλικής, γ)τον Δ/τη της Δ/νσης  Β/θμιας κ. Γκαμπρέλα και δ)την Δ/τρια του Γυμνασίου και Λυκείου Βασιλικής κ. Φραγκούλη, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντ/ρχη κ. Χαλικιά και τους αρμόδιους μηχανικούς κ. Μοσχονά και Κομποτιάτη και Αντιδήμαρχο κ. Κατηφόρη,  προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών του Σχολείου Βασιλικής.

Ο κ. Αντ/ρχης μας ανέφερε ότι ενώ το αρχικό ποσό που είχε πιστωθεί για το έργο ήταν 400.000 ευρώ, έγινε εκ νέου καταγραφή από τον κ. Κατηφόρη όπου και θα ζητηθεί τροποποίηση προϋπολογισμού για επιπλέον ποσό της τάξεως των 350.000 ευρώ προκειμένου να μην μείνει ημιτελές το σχολείο (χωρίς πλακάκια, κρεμασμένα καλώδια, ορατούς σωλήνες, αχρωμάτιστο κ.λ.π.).

Με την επαύξηση του επιπλέον ποσού το έργο θα καθυστερήσει για τουλάχιστον 3-4 μήνες (σε περίπτωση που κατά την δημοπράτησή του, δεν προκύψουν ενστάσεις).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενή μας συνάντηση με τον κ. Αντ/ρχη (παρουσία, Δημάρχου, κ.Δρακονταειδή και του Αντιδημάρχου και Προέδρου Σχολικής Επιτροπής κ. Κούρτη) είχε αναφερθεί ως χρόνος έναρξης εργασιών ο μήνας Ιούνιος  με το κλείσιμο των σχολείων).

Σύμφωνα με τον κ. Χαλικιά α)η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31-5-18 , β)2-3 Ιουνίου κατάθεση οικοδομικής άδειας με τα στατικά καθώς και η πρόταση για την τροποποίηση του προϋπολογισμού, γ)έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο και δ)η Δημοπράτηση του έργου. Ύστερα από όλα τα παραπάνω οι εργασίες δύνανται ν’ αρχίσουν στα μέσα Οκτωβρίου. Ο κ. Κατηφόρης κατέθεσε σχεδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται εργασίες στο χώρο χωρίς ωστόσο να ενοχλούνται οι μαθητές.

Η συζήτηση έγινε σε έντονο κλίμα, καθόσον η Ένωση Γονέων και ο  Σύλλογος Γονέων Βασιλικής διαμαρτυρήθηκαν έντονα για  την όλη καθυστέρηση και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτή καθώς και τους κινδύνους που εγκυμονούνται, με έναν μελλοντικό σεισμό σε ένα προβληματικό κτίριο.  Η Ένωση Γονέων διαμαρτυρήθηκε για την επαύξηση του ποσού, καθόσον η προηγούμενη μελέτη  σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνε ημιτελές το έργο, και η νέα θα έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση του έργου και που ίσως μετά την ολοκλήρωσή του δεν θα υπάρχουν μαθητές για να στεγάσει, ενόψει των αλλαγών που έρχονται με τις συγχωνεύσεις των σχολείων και τις ηλεκτρονικές εγγραφές,. Προς την ίδια κατεύθυνση  τοποθετήθηκε και ο Δ/ής της Β/θμιας κ. Γκαμπρέλας, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει οι υπεύθυνοι να λάβουν υπόψη τους ότι δεν πρόκειται για ένα απλό Δημόσιο κτήριο, αλλά για σχολείο με παιδιά και ότι επίσης κάθε χρόνο πιστώνονται επιπλέον κονδύλια και από το Δήμο, όπου θα μπορούσαν να καλύψουν τις τυχόν ατέλειες, π.χ τον ελαιοχρωματισμό κ.λπ., προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση.

Ο κ. Αντ/χης τόνισε ότι δεν θα έπρεπε να γίνεται αυτή η συζήτηση, διότι έχει γίνει δέκα φορές, ότι έχει έντονη την επιθυμία όσο και όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να ολοκληρωθεί το σχολείο της Βασιλικής, ότι δεν φέρει ο ίδιος ευθύνη για τις  όποιες καθυστερήσεις, αλλά η γραφειοκρατία που είναι χρονοβόρα καθώς και η έλλειψη μηχανικών και ότι για το καλύτερο όλων είναι ωφελιμότερο να εγκριθεί και το επιπλέον ποσό των 350.00 ευρώ, όπου θα παραδοθεί ένα πολυτελέστατο σχολείο.

Επίσης η Ένωση Γονέων ενημερώνει ότι όλα τα παραπάνω που αφορούν το σχολείο Βασιλικής, ισχύουν και για το 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας, όπου ακόμα συστεγάζεται με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας και η συστέγαση αυτή έχει δημιουργήσει ήδη πολλά προβλήματα (περιορισμένες αίθουσες για το Δημοτικό και εγκατάσταση του ολοημέρου στην αίθουσα εκδηλώσεων, παντελής έλλειψη κουζίνας για το ολοήμερο του νηπιαγωγείου, κοινός προαύλιος χώρος με αποτέλεσμα την περιορισμένη και συχνά την μη ασφαλή αύληση των νηπίων).

ΚΑΙ…Η γραφειοκρατία καλά κρατεί επίσης και για τις δύο πολυπόθητες προκάτ αίθουσες (1 για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας και 1 για το ΕΕΕΕΚ Λευκάδας.

Εμείς θα είμαστε σε ετοιμότητα και θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις, αναμένοντας την εγκατάσταση εργολάβου τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ.

Ελπίζουμε να σας έχουμε ΟΛΟΥΣ δίπλα μας.

Μ’εκτίμηση

Το Δ.Σ.

ΠΡΟΣ

                                                                                                                           ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                        ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ      

 ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                                               ΕΛΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΖΕΒΕΛΕΚΗ 1                                                                    ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚ/ΚΩΝ ΛΛΕΥΚΑΔΑΣ

Email: enosigoneonlefkadas@gmail.com                                  «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»

Fb: Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λευκάδας      ΜΜΕ