ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ = 1-0

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Από την στιγμή που Ηρακλής και Βόλος ξέφυγαν στον βαθμολογικό πίνακα, ο Τηλυκράτης και το Παραλίμνιο έπρεπε να κυνηγήσουν την τρίτη θέση στον 1ο όμιλο των μπαράζ για την άνοδο στην Β’ Εθνική. Η ομάδα της Λευκάδας ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι με την πρωταθλήτρια του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, γεγονός που είναι αρκετό, μία αγωνιστική πριν το φινάλε, να της δώσει την… πρώτη θέση στην “μάχη” μεταξύ των δύο. Το κίνητρο στο ματς ήταν μεγάλο, αφού ως γνωστών η θέση που “καπάρωσε” ο Τηλυκράτης μπορεί υπό προϋποθέσεις να δώσει κι αυτή ότι και οι δύο πρώτες θέσεις που κατέλαβαν ο Ηρακλής και ο Βόλος. Επειδή η τύχη των ομάδων που θα τερματίσουν στην 3η θέση των ομίλων τους δεν θα κριθεί αυτή την χρονική στιγμή, αλλά εντός του καλοκαιριού, περνάμε στο καθαρά αγωνιστικό μέρος του ματς που έδωσε στον Τηλυκράτη την πρώτη του νίκη σε αυτή την διαδικασία.

Οι παίκτες του Ανδρέα Παντζιαρά ήταν καλύτεροι στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, διάστημα στο οποίο πέτυχαν και το μοναδικό γκολ που έκρινε το ματς. Μετά το 25′ οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, ωστόσο δεν κατόρθωσαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Καραγκούνη. Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου το ματς παίχτηκε στον χώρο του κέντρου, ενώ μετά το 70′ το εύθραυστο σκορ επέτρεψε να εμφανιστούν νεύρα εντός αγωνιστικού χώρου σε ένα παιχνίδι που είχε ελάχιστες καλές φάσεις.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

13′ Ο Καββαδίας επιχείρησε το διαγώνιο σουτ από θέση μέσα αριστερά δίνοντας στην μπάλα πορεία προς το δεύτερο δοκάρι. Εκεί παρενεβλήθη ο Λαβιδάς και με προβολή έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια να… αναπαυτεί στα δίχτυα (1-0).

30′ Μακρινό σουτ του Βασίλα, ο Σαββίδης μπλόκαρε.

41′ Πάσα του Σ. Καταγή, ο Γραμματικόπουλος σούταρε και ο Σαββίδης μπλόκαρε.

42′ Σουτ του Ναλμπάντη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καραγκούνη.

47′ Κεφαλιά του Ιασωνίδη, ο Σαββίδης ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε.

65′ Συρτή σέντρα του Μουτεσίδη, ο Τσομαχασβίλι κινήθηκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν την βρήκε.

70′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουτεσίδη, ο Καραγκούνης απέκρουσε.

83′ Ο Ρούμπος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή και με δύο κίτρινες (κόκκινη) πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Διαιτητές: Πουλημάς (Κέρκυρας), Σκορδίλης (Κέρκυρας), Τίκας (Θεσπρωτίας).

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Α. Παντζιαράς): Καραγκούνης, Βασίλας, Σ. Καταγής, Παναγιωτόπουλος, Ιασωνίδης, Μπουρδούβαλης, Περιστέρης (89′ Κτενάς), Φέτσης, Γραμματικόπουλος (64′ Γεωργάκης), Γ. Καταγής (90+’ Παπακωνσταντής), Καββαδίας (73′ Μπαλογιάννης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡ. (Π. Δημητρίου): Σαββίδης, Πολυζωίδης, Τσαούσης (87′ Κουτζαβασίλης), Λαβιδάς, Δέντσας, Τριανταφύλλου, Μουτεσίδης, Μεταλλίδης (64′ Λιάρας), Γαϊδαρτζής (12′ λ.τ. Ρούμπος), Ναλμπάντης, Τσομαχασβίλι (83′ Κουλτσιάκης).