Οι ταχύτητες στην Ελλάδα έχουν αποκτήσει νέο «αέρα» και συγκεκριμένα στις γυναίκες με τη φρεσκάδα που μπορεί να τους δώσει μια 23χρονη αθλήτρια.
Διακρίθηκε στις μικρές κατηγορίες και από φέτος τις αφήνει πίσω, καθώς ανήκει στην κατηγορία των γυναικών. Αν είσαι στο στάδιο δύσκολα δεν θα την προσέξεις. Εκείνη θέλει να υπάρχει άλλος ένας λόγος που θα τραβήξει τα βλέμματα, όχι μόνο για το όμορφο παρουσιαστικό της, αλλά και για την ταχύτητά της. Αυτό την έφερε στον στίβο, τα σπριντ ήταν που την κέρδισαν-ευτυχώς- και όχι το βόλεϊ, για παράδειγμα, που ήταν από τα αθλήματα που της άρεσαν.
Ο λόγος για τη Λευκαδίτισσα Κορίνα Πολίτη. Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1995 στο όμορφο νησί του Ιουνίου και εκεί μεγάλωσε. Μέχρι τα 18 της πήγε εκεί και σχολείο και στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι σήμερα.
Πώς όμως βρέθηκε στον στίβο; Η ίδια θυμάται: «Η πρώτη μου επαφή ήταν σε σχολικούς αγώνες δημοτικών. Εκεί ήταν γυμναστές που είδαν κάτι σε μένα και με παρότρυναν να ασχοληθώ με τον στίβο. Ωστόσο ο Μιχάλης Κονιδάρης ήταν ο προπονητής μου που συνεργάστηκα στη Λευκάδα και μαζί με τον Αποστόλη Νταλαπέρα με ανέλαβαν και έτσι ξεκίνησε η πορεία μου στον στίβο», λέει η νεαρή αθλήτρια που την «έσπρωξαν» και οι γονείς της να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.
Την στήριξαν να συνεχίσει με τον στίβο και η ίδια για τον μπαμπά της Σπύρο και τη μητέρα της Νίκη τονίζει: «Νιώθω ευγνωμοσύνη για όσα πρόσφερε και στερήθηκε η οικογένειά μου για να ασχοληθώ με τον στίβο και να μπορώ σήμερα να συνεχίζω. Η μαμά μου είναι, θα έλεγα, η φωνή της λογικής, ενώ για τον μπαμπά μου τα λόγια είναι περιττά! Έχω και ένα μεγαλύτερο αδελφό, τον Βασίλη που είναι η κρυφή μου αδυναμία».

Η Κορίνα Πολίτη/φωτό Νίκος Καρανικόλας

Φυσικά όπως συμβαίνει συνήθως η Κορίνα δοκίμασε με τους προπονητές της διάφορα αγωνίσματα, αλλά όλα έδειχναν σπριντ! «Τίποτα δεν μπορώ να πω ότι μου ταίριαζε, αν εξαιρέσουμε λίγο το μήκος. Το βόλεϊ μου άρεσε, αλλά τελικά οι ταχύτητες ήταν αυτές που τελικά κάνω και τις αγάπησα σταδιακά».

Η Κορίνα Πολίτη/φωτό Νίκος Καρανικόλας

Η διαδρομή της την έφερε πέρσι στην τελευταία της χρονιά στην κατηγορία Κ23 να κερδίζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που είχε γίνει στη Λάρισα στα 100μ. με χρόνο 11.97 και νωρίτερα στο διεθνές μίτινγκ «Βενιζέλεια» στα Χανιά να πετυχαίνει 11.94 που είναι το ατομικό της ρεκόρ. Μια επίδοση που της δίνει και κίνητρο για τη φετινή σεζόν.
«Κάθε νέα χρονιά για μένα αποτελεί ένα νέο στόχο και βελτίωση. Ελπίζω σε νέα ατομικά ρεκόρ, που ίσως μου δώσουν μια θέση στην Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100μ. γυναικών», συμπληρώνει η σπρίντερ του ΓΣ Χαϊδαρίου. Έχει ήδη «τραβήξει» το βλέμμα του εθνικού προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα, που την έχει συμπεριλάβει στα πλάνα του για τους αγώνες που θα δώσει η Εθνική ομάδα στο δρόμο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο.
Η ανοδική της πορεία της όμως στην Αθήνα οφείλεται και στον προπονητή της, Γιώργο Νούτση. «Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω που τέσσερα χρόνια τώρα είναι δίπλα μου και με στηρίζει ουσιαστικά». Καλό λόγο έχει να πει και για τον σύλλογό της. «Ευχαριστώ και την ομάδα μου, τον ΓΣ Χαϊδαρίου που στις δύσκολες αυτές εποχές κάνει το καλύτερο δυνατό για να μπορώ να συνεχίσω την προετοιμασία μου».

Η Κορίνα Πολίτη/φωτό Νίκος Καρανικόλας

Παράλληλα όμως με τον πρωταθλητισμό, η Κορίνα σπουδάζει στη Γυμναστική Ακαδημία και πολύ δύσκολα φαίνεται πως θα φύγει από τα στάδια. «Δεν μπορώ να σκεφτώ εκτός από τον στίβο τι άλλο θα μπορούσα να κάνω. Ίσως μόνο να είχα τελειώσει νωρίτερα τις σπουδές μου και να ήμουν στο εξωτερικό. Ποιος ξέρεις, ίσως το ξάνω στο μέλλον».
Σε ό,τι αφορά τον πρωταθλητισμό έχει και πρότυπο για να «χαράξει» τη διαδρομή της. «Είναι ο Περικλής Ιακωβάκης. Σπουδαίος αθλητής, με ήθος και αξίες», δηλώνει χαρακτηριστικά. Όσον για το χαρακτήρα της μας αποκαλύπτει: «Μειονέκτημά μου είναι ο εγωισμός μου και πλεονέκτημα η αισιοδοξία μου».

Η Κορίνα Πολίτη/φωτό Νίκος Καρανικόλας

Πέρσι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε τρέξει και 200 μέτρα σε 24.32 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 στη Λάρισα πετυχαίνοντας το «νταμπλ». Ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της που προμηνύεται ευοίωνη. Άλλωστε και η ίδια είναι αισιόδοξη και πέρσι έβαλε μια «νότα» αισιοδοξίας με τα ατομικά ρεκόρ που πέτυχε στα σπριντ.

Η Κορίνα Πολίτη/φωτό Νίκος Καρανικόλας

Καλύτερο…

  1. Φαγητό: Μακαρόνια με κιμά
  2. Γλυκό: Σοκολατάκια με πορτοκάλι (της θείας Άννας)
  3. Ταξίδι: Κούβα
  4. Gadget: MacBook
  5. Ταινία: Inferno
  6. Ηθοποιός: Liam Neeson
  7. Αθλητής: Περικλής Ιακωβάκης
  8. Φίλος: Η παιδική μου φίλη, Νικούλα
  9. Αυτοκίνητο: Mercedes GLA
  10. Ρούχο: Μaxi φορέματα

Μεγαλύτερος-η-ο…

  1. Φόβος: Απώλεια αγαπημένων προσώπων
  2. Αντίπαλος: Το άγχος μου!
  3. Στιγμή: Η πρώτη θέση στα 200μ. στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20
  4. Διασκέδαση: Ατελείωτες ώρες στις παραλίες του νησιού μου
  5. Χόμπι: Σινεμά, εκδρομές με φίλους
  6. Έκπληξη: Το 2012, 12.08 στα 100μ.
  7. Απογοήτευση: Η διπροσωπία των ανθρώπων
  8. Αγάπη: Η οικογένειά μου και το νησί μου
  9. Ανάμνηση: Ο παππούς μου
  10. Όνειρο: Να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο και αθλητικά να δω τον εαυτό μου σε μια μεγάλη διοργάνωση

via athleticsmagazine.gr