Ακόμα δεν ξεκίνησε το «Κίνημα Αλλαγής» στην Λευκάδα και αλλαγή δεν βλέπουμε, παρά μόνο τα γνωστά αλά παλαιά ΠΑΣΟΚ παρατράγουδα και γκρίνιες.

Από συγκεκριμένα ΜΜΕ ενημερώθηκαν σήμερα στελέχη του «Κινήματος Αλλαγής» πως «Την Τετάρτη 16/5/2018 στις 7.00μμ στο Ξενοδοχείο ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Ν.Ε Λευκάδας του «Κινήματος Αλλαγής» όπου θα γίνει η συγκρότηση της Τοπικής Οργάνωσης Λευκάδας με την κατανομή υπευθυνοτήτων κ.α.

Νάτος και ο Μανωλιός!

Κατανοητό να απορούν και να δυσανασχετούν στελέχη, πως είναι δυνατόν να μην έχουν ενημερωθεί επίσημα τα μέλη του «Κινήματος» για την  συνεδρίαση, αλλά να ενημερώνονται τα ΜΜΕ, και όχι όλα βέβαια, αλλά αυτά της αρεσκείας του «Κινήματος» στην Λευκάδα από ότι φαίνεται.

Γνωρίζοντας ποιοι κινούν τα νήματα του «Κινήματος» στην Λευκάδα δεν μας εκπλήσσει αυτή η τακτική. Παλιά και γνώριμα αυτά τα επικοινωνιακά κόλπα από τα γνωστά πρόσωπα που είχαν βάλει μια άνω τελεία στην πολίτικη τους καριέρα και τώρα κάνουν τα πάντα για να παίξουν πάλι ένα ρόλο. Μια θέση, ένας διορισμός κάτι τέλος πάντων, κάπου να έχουμε μια θέση εξουσίας, μην τελειώσει η πολιτική καριέρα έτσι άδοξα… Στελέχη τα οποία αφού οι πολίτες τους έδειξαν την πόρτα της εξόδου, οι ίδιοι ζουν σε μια σφαίρα όπου επικοινωνούν με τους δημότες, συνεργάτες, φίλους, αφουγκράζονται τι γίνεται γύρω τους και άφησαν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την επανεμφάνισή τους με την στήριξη και τα Μέσα που διαθέτουν. Η αλήθεια είναι μια: Άλλαξε «Κίνημα», άλλαξε ρούχα,  αλλά αν δεν αλλάξει ο Μανωλιός….

Καλυτέρα να σε διορίζει η Φώφη…

Αυτό που έχει αξία όμως στην όλη υπόθεση τώρα είναι πως σημαντικά στελέχη θα απέχουν συνειδητά από την συνεδρίαση την Τέταρτη, διαχωρίζουν την θεση τους αφού διαφωνούν κάθετα με τον τρόπο που επέλεξε η ηγεσία του κόμματος να διεξάγονται οι εσωτερικές λειτουργίες. Δεν συμφωνούν με τους διορισμούς, θέλουν να ψηφίζουν τα μέλη τους εκπροσώπους στα όργανα. Αυτό που ισχύει όμως είναι πως πλην της ηγεσίας, όλοι οι υπόλοιποι που συμμετέχουν στο εγχείρημα είναι διορισμένοι. Αυτό δημιουργεί ένα τετελεσμένο, που υπονομεύει τις συλλογικές αποφάσεις, ευνοώντας και τον αρχηγισμό και την βαβελοποίηση, είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εφημερίδα “Τα Νέα” και συμφωνεί μαζί του ένα σημαντικό μέρος του «Κινήματος» στην Λευκάδα. Να θυμίσουμε πως στις εκλογές για τον επικεφαλή του νέου φορέα της κεντροαριστεράς η Λευκάδα είχε ψηφήσει την αλλαγή με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Τώρα όχι μόνο αλλαγή δεν υπάρχει, αλλά εσωτερικά μια σημαντική διαφοροποίηση στελεχών ενάντια στις παλιές νοοτροπίες και τακτικές που προσπαθούν κάποιοι να επιβάλλουν για να εξασφαλίζουν την εξουσία μέσα στο «Κίνημα».

Όχι και τόσο ήρεμη η ατμόσφαιρα

Φαίνεται πως δεν είχαν μεγάλη διάρκεια η ενότητα και η περιβόητη αλλαγή, αφού τώρα που παίζεται η εξουσία η κα Γεννηματά πέφτει στα παλιά, θέλει τα στρατιωτάκια της. Μέσα σε ένα κόμμα το οποίο αποτελείται από τόσα «υπό-κόμματα» η κα Γεννηματά χρειάζεται τους δικούς της ανθρώπους να κινούν τα νήματα. Οι υπόλοιποι θα λειτουργούν τυπικά για συμπλήρωμα ενός κεντροαριστερού κάδρου. Μένει να δούμε πόσο θα κρατήσει αυτή η συμμαχία. Το στοίχημα της ανανέωσης vs παλαιοκομματισμού δεν παίζεται μόνο στον χώρο της ΝΔ, και στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

Όποιος επιλέγει διορισμούς, φοβάται τα μέλη του!!

Επιχείρησε η Κεντροαριστερά τον περασμένο Νοέμβριο να χαράξει μια νέα πορεία, τελικά όμως δεν υπήρξε η απαιτούμενη συνέχεια. Και ενώ 212000 πολίτες δήλωσαν τότε με τη συμμετοχή τους πως επιζητούν αλλαγή πορείας όχι μόνο στην χώρα αλλά και στο πως θα λειτούργει ο νέος φορέας, τελικά διαπιστώνουμε πως τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν ακριβώς έτσι. Μια ματιά στα στελέχη που διορίζονται στην Λευκάδα και όλοι θα καταλάβουν τι συμβαίνει. Παντού και ένας Μανωλιός. Τους διορισμούς επιλεγούν όσοι έχουν κατά νου την πολιτική τους σωτηρία. Όποιος έχει ανάγκη τους πολίτικους διορισμούς  φοβάται τις δημοκρατικές λειτουργίες, φοβάται και θέλει να ελέγχει τα μέλη του! Συνεπώς από το να είσαι εκτεθειμένος στις ορέξεις των μελών σε διορίζει η Φώφη, να ξέρει και να ξέρεις τι σου γίνεται.

Έσπειραν ανέμους αλλαγής και θα θερίσουν θύελλες!

Το Κίνημα Αλλαγής  δεν έχει κατορθώσει σύμφωνα με τον κο Ανδρουλάκη να μετατραπεί σε χώρο πυρήνα συμμετοχής των μελών του στη λήψη αποφάσεων για τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου φορέα. Αν κρίνουμε από τα όσα συμβαίνουν έως τώρα, τότε στήνεται εκ νέου ένας μηχανισμός, ο οποίος θα εξυπηρετεί συγκεκριμένες πολίτικες και συμφέροντα ενώ κάποιοι άλλοι ονειρευόταν ένα προοδευτικό κόμμα με ισχυρές δημοκρατικές λειτουργίες. Φαίνεται πως αυτός ο περιβόητος άνεμος ανανέωσης στο σύνολο του πολιτικού συστήματος, αλλά και στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας που πρόβαλλε το «Κίνημα Αλλαγής» μετατρέπεται σιγά-σιγά σε θύελλα, πρωτίστως για τους ίδιους.

Μοιραία αν δεν τα βρουν μεταξύ τους θα ακολουθήσει η διάσπαση και άλλος ένας νέος φορέας  στην Κεντροαριστερά …. Αυτά όμως είναι ακόμα μακριά….