Δεν λέει να ηρεμήσει η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λευκάδας. Εκ νέου στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) το Νοσοκομείο Λευκάδας και συγκεκριμένα ο τομέας της χειρουργικής.

Την περασμένη εβδομάδα ήρθε κλιμάκιο στο Νοσοκομείο Λευκάδας να ερευνήσει για τυχόν παρατυπίες στην χειρουργική κλινική τα τελευταία χρόνια. Ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί έτσι δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα για το αποτέλεσμα. Είναι βέβαιο όμως πως το Νοσοκομείο Λευκάδας θα βρίσκεται ακόμα για ένα μεγάλο διάστημα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Μην ξεχνάμε ότι εκκρεμούν και υποθέσεις όπως αυτή του γιατρού ο οποίος κατηγορείται για συμμέτοχη στο σκάνδαλο με τα νοσοκομειακά επιθέματα. Εκατοντάδες οι γιατροί στην Ελλάδα οι οποίοι σε συνεργασία με φαρμακευτικές εταιρίες ροκάνιζαν για τα καλά το δημόσιο χρήμα! Ένα ξέφρενο φαγοπότι εις βάρος των ασθενών και του ΕΣΥ.

Η Λευκάδα δεν ήταν και δεν είναι συνηθισμένη να πρωταγωνιστεί σε τέτοιου είδους σκάνδαλα. Όπως όμως όλα δείχνουν αναμένουμε ακόμα πολλές αποκαλύψεις εφόσον δεν φροντίσουν κάποιοι να κουκουλωθούν, όπως επεχείρησαν άλλοτε! Ευτυχώς για το δημόσιο συμφέρον οι προσπάθειες και πιέσεις δεν έπιασαν τόπο. Χαιρετίζουμε βέβαια το ενδιαφέρον και τις κραυγές αγωνίας για το Νοσοκομείο Λευκάδας και για το πολυπόθητο ΕΣΥ που εκτοξεύονται από διάφορους παράγοντες ανά καιρούς. Βέβαια όταν αυτές οι κραυγές προέρχονται από πολιτικούς βετεράνους και γενικότερα από ανθρώπους οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται ότι αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης, τότε καταλαβαίνουμε όλοι πως χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να μπει μια τάξη και να απομακρυνθούν μια και καλή όσοι λειτουργούν εις βάρος της χώρας και του ΕΣΥ!

Θυμίζει λίγο Ζάκυνθο….  

Γενικά όταν τα σκάνδαλα αφορούν τους δικούς μας ανθρώπους τότε βεβαίως και δεν μπορεί να ισχύουν! Κινούμε «πολιτικούς και δαίμονες» προκειμένου να σώσουμε την κατάσταση, θυμίζει λίγο Ζάκυνθο η όλη υπόθεση… Μάλιστα επιχείρησαν κάποιοι να αναγάγουν την όλη ιστορία σε πολιτικό διωγμό, αφού ο γιατρός σύμφωνα με το ρεπορτάζ βρήκε πολιτικό καταφύγιο στην αντιπολίτευση. Έτσι με την αλλαγή εξουσίας που μπορεί κάποια στιγμή να επέλθει αν δεν καταφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ να προστατεύσει το κόμμα του και να απομακρύνει παράγοντες με τακτικές συγκάλυψης ο νοών νοείτω…..

“Απάντηση λαμβανόμουν μόνο θεσμικά πρόσωπα και όχι υποψήφιοι πολιτευτές”

Ο χειρουργικός τομέας εκ νέου στο μικροσκόπιο της ΥΠΕΔΥΦΚΑ. Αν και τι ευρήματα υπάρχουν θα μάθουμε εν καιρώ. Φαίνεται πως δεν είναι μόνο τα επιθέματα το θέμα. Επί του παρόντος όσον αφορά την λειτουργία της χειρουργικής κλινικής μετά την απομάκρυνση του γιατρού που κατηγορείται για συμμετοχή στο σκάνδαλο με τα επιθέματα δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα σύμφωνα με τα λεγόμενα του Διοικητή του Νοσοκομείου. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας κος Μίχας σε ερώτησή μας σχετικά με τις κραυγές αγωνιάς που ακούγονται τελευταία για το Νοσοκομείο μας διευκρίνισε πως δεν χρειάζεται να κάνει κανένα σχόλιο διότι απάντηση λαμβάνουν από αυτόν μόνο θεσμικά πρόσωπα και όχι οι όποιοι υποψήφιοι πολιτευτές.

Όσο αφορά τώρα τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του γιατρού ο οποίος έχει τεθεί σε αργία ενός έτους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της 15 Μαΐου 2018 θα συζητηθεί στο Διοικητικό Εφετείο όπως ήταν και αναμενόμενο να γίνει η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο γιατρός προκείμενου να αρθεί η διοικητική πράξη που του επέβαλλε ο Υπουργός Υγείας. Αξίζει να διευκρινίσουμε εδώ πως το συγκεκριμένο δικαστήριο δεν έχει καμία σχέση με την ουσία του θέματος και τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Όλα αυτά θα συζητηθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου όταν αυτό συνεδριάσει. Θα ακολουθήσει και το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης και εδώ βέβαια κλασσικά δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει αυτό. Μπορεί και να περάσουν χρόνια, κατηγορίες αιωρούνται, κυβερνήσεις αλλάζουν και ξαφνικά υποθέσεις καταλήγουν στα χρονοντούλαπα της ιστορίας…. με τα γνωστά πανηγύρια περί δικαίωσης…….

Με θέα την θάλασσα όλα ξεχνιούνται…

Τα σκάνδαλα στο ΕΣΥ και τα όσα έχουν αποκαλυφθεί σίγουρα έχουν ταράξει και την μικρή κοινωνία της Λευκάδας. Μένει να δούμε που θα καταλήξουν όλες αυτές οι υποθέσεις. Ένα είναι βέβαιο, τα χρόνια περνάνε, ο κόσμος ξεχνά, και αυτοί που γνωρίζουν καλά το συγκεκριμένο μετερίζι βρίσκουν  τρόπους και συνεχίζουν το πάρτι…. κάπου εκεί σε ένα ονειρικό σημείο…. γιατί με θέα την θάλασσα όλα ξεχνιούνται…

Δεν υπάρχει γιατρειά!

Κλείνοντας να πούμε πως σύμφωνα με τελευταίες έρευνες από επιστήμονες παγκόσμιας εμβέλειας (αφού η αλλεργία στο καρμπόν είναι ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα παγκοσμίως),  μάλλον δεν υπάρχει θεραπεία για την συγκεκριμένη πάθηση. Οι ασθενείς θα πρέπει να μένουν μακριά από οποιασδήποτε μορφής καρμπόν, να μην πλησιάζουν χώρους που μπορεί να έρθουν σε επαφή με καρμπόν γιατί ο κίνδυνος να ξαναεμφανίσουν τα συμπτώματα είναι μεγάλος…. Μακριά λοιπόν….