Είδες τελικά όταν θέλεις, ψάχνεις και σπρώχνεις όλα γίνονται! Φαίνεται να προχωράει η υπόθεση με το Θέατρο Λευκάδας! Εκεί που χρόνια δεν μπορούσαν, δεν γινόταν, δεν ήθελαν, τώρα θα γίνει! Σύμφωνα με ενημέρωση του Αντιπεριφεριάρχη Λευκάδας κ. Χαλικιά συνεδρίασε προ ημερών η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, εκεί έγινε ένας έλεγχος για τα οικονομικά του προγράμματος ΠΕΠ (Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020) και όπως όλα δείχνουν υπάρχουν χρήματα τα οποία μάλιστα υπερκαλύπτουν το κόστος για την ολοκλήρωση του Θεάτρου Λευκάδος – αφού ξεπεραστεί ένα διοικητικό-τεχνικό προβληματάκι…..

Η Διαχειριστική Αρχή ενημέρωσε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα για το Θέατρο Λευκάδας με την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Υπουργού. Επειδή τα χρήματα του συγκεκριμένου προγράμματος διατίθενται σε δράσεις και όχι σε έργα θα χρειαστεί εδώ να παρέμβουν όσοι πραγματικά νοιάζονται να ολοκληρωθεί το Θέατρο Λευκάδας και να ζητήσουν να γίνει τροποποίηση στο πρόγραμμα ώστε αυτό το γραφειοκρατικό εμπόδιο να ξεπεραστεί και να μπορούν να δοθούν τα χρήματα για το Θέατρο Λευκάδας. Λεφτά υπάρχουν λοιπόν, τώρα μένει οι δικοί μας πολιτικοί άρχοντες ενωμένοι να κινήσουν τα πολιτικά νήματα ώστε ο Υπουργός να δώσει το πράσινο φως!

Αξίζει να αναφερθεί ότι Αντιπεριφεριάρχης Λευκάδας κ. Χαλικιάς πέρα από το Θέατρο Λευκάδας έχει ζητήσει να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το Γηροκομείο Λευκάδας και κάποια άλλα σημαντικά έργα για το νησί μας. Αν κρίνουμε πάντως από το κλίμα που επικρατεί στην χώρα γενικότερα τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Υπουργός θα βοηθήσει να ξεμπλοκάρει το Θέατρο Λευκάδας, φτάνει οι δικοί μας εκπρόσωποι να χειριστούν το ζήτημα έξυπνα και με την προτεραιότητα που του αξίζει!

Ο Δήμαρχος είναι ενήμερος, μένει βέβαια να παραδώσει επιτέλους την μελέτη την οποία εδώ και τουλάχιστον 4 μήνες θα είχε έτοιμη… Δεν πειράζει, ας δείξουμε κατανόηση και ελπίζουμε πως όλοι μαζί θα κινητοποιηθούν για το Θέατρο Λευκάδας. Τώρα είναι η ευκαιρία, ας μην την χάσουμε!