Α.Ο. ΚΑΡΥΑΣ – ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ = 6-0

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Πέρυσι τέτοιες ημέρες προετοιμάζονταν για τα πλέι άουτ με στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Ένα χρόνο μετά, ο Α.Ο. Καρυάς βρίσκεται στα… αστέρια. Η κατάκτηση της τρίτης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ Κατηγορίας του έδωσε το εισιτήριο για τα πλέι οφ ανόδου στην Γ’ Εθνική, στα οποία θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Απόλλωνα Πάργας.

Το σκηνικό πριν το ματς με αντίπαλο τον Ερμή Καναλίου ήταν γιορτινό. Πως να μην είναι άλλωστε μετά από μια σεζόν μαγική που η λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος τον βρήκε δύο μόλις βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση; Το αποτέλεσμα στο ματς της Πλαγιάς ήταν τέτοιο που δίνει την ευκαιρία στην ομάδα του Αλέξη Βλασσόπουλου να κουνήσει… σεντόνι. Αυτό που ήθελαν να κάνουν άλλες ομάδες, κάποιες μάλιστα σπαταλώντας πολλά περισσότερα χρήματα από αυτά που ξόδεψε η διοίκηση της ομάδας της ορεινής Λευκάδας, το έκανε ο Α.Ο. Καρυάς που είναι δίχως αμφιβολία η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας.

Από το αγωνιστικό μέρος του ματς με τον Ερμή Καναλίου, όλοι θα θυμούνται τα έξι γκολ και τις περίτεχνες ενέργειες του Γιώργου Ορφανού. Ο Κρητικός πέτυχε το 1-0 στο 23′ και ο Χαλκιόπουλος στο 26′ και 32′ σημείωσε το 2-0 και 3-0 αντίστοιχα. Σκόραραν ακόμη οι Μονόλιθος (75′ και 89′) και Χότζα (75′). Ο Ορφανός που στόπαρε με το στήθος και με μακρινό βολέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά και με το πέρασμα της μπάλας με τακουνάκι πάνω από αμυντικό, έβαλε κάποιες ξεχωριστές “πινελιές” στο τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Α.Ο. ΚΑΡΥΑΣ (Α. Βλασσόπουλος): Παπά (56′ Βενέτης), Χαλκιόπουλος, Παπαδόπουλος (64′ Χαγιάννης), Σ. Σάντας, Ρεκατσίνας (66′ Γούλας), Γκολένα, Ορφανός, Αλ. Βλάχος, Μονόλιθος, Χότζα, Κρητικός (50′ Γιαπλές).

ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ: Μπαλάφας, Παπανίκου, Κουτρούμπας, Μανέ, Δάρδας, Τσόκας, Γκιόγκα, Ριστάνης (58′ Καντζιώτης), Κριτσιμάς, Θέμελης, Παπαδόπουλος.